Riasztó üzenet Hollywoodból: Egy nő csak akkor lehet sikeres, ha abortálja gyermekét?

Michelle Williams a hétvégi Golden Globe díjátadón mondott beszédében promotálta az abortuszt.

Számtalan témát választhatott volna a nyertes színésznő a díjátadón, ám ő arról beszélt, hogy nem lenne most itt, ha annak idején nem abortálta volna gyermekét.

A színésznő a Fosse/Verdon című tévésorozatban Gwen Verdon megformálásáért vehette át a díjat a vasárnapi Golden Globe gálán minisorozat/tévéfilm kategóriában. Köszönőbeszédében jelentős hangsúlyt fektetett arra, hogy elmondja, most nem állhatna itt, ha nem vetette volna el gyermekét évekkel ezelőtt. Mindezt azzal tetézve, hogy megköszönte Istennek, hogy joga van az abortuszt választani.

Alig kétperces beszédében kitért arra, hogy milyen hálás, amiért olyan társadalomban él, ahol a nőknek jogában áll az abortusz mellett „dönteni”. Szerinte egy nőnek joga van akkor és azzal családot alapítani, akivel és amikor szeretné, még ha ennek egy élet is az ára. Beszédét a közönség részéről óriási ováció fogadta, s hamarosan elterjedt az interneten mint harcos nőjogi felszólalás.

Miközben az abortuszpárti sajtó dicsfénybe vonja a színésznőt, milyen bátran állt ki a nők önrendelkezési joga mellett, mikor arra biztatta a lányokat, hogy menjenek nyugodtan abortuszra, addig nem mehetünk el amellett a tény mellett, milyen üzenetet hordoz ez a rövid beszéd társadalmunk s a felnövekvő generáció számára.

Itt van ugye a Golden Globe díj, amely valóban óriási elismerés egy színész számára, s amely, mint most megtudhattuk, értékesebb egy emberi életnél.

Azt is megerősíthette a beszéd a gyanútlan hallgatóságban (ha még nem hallottuk volna eleget) hogy egy nő önrendelkezési joga értékesebb, mint annak a védtelen élőlénynek az élete, aki az anyja testében fejlődik. A gyermek önrendelkezési jogának sérüléséről természetesen sosem esik szó ezekben az érvelésekben.

Williams ugyanakkor azt üzeni a lányainknak, hogy álmaik és vágyaik nem teljesülhetnek be, ha nincs az abortusz lehetősége, és hogy egy nőnek muszáj feláldoznia gyermekét, ha sikeres akar lenni.

Pedig ma, 2020-ban senkinek nem kellene feláldozni a gyermekét azért, hogy elérje az álmait. A színésznő beszéde éppen azoknak az életét és lehetőségeit degradálja, akikért fel akar szólalni.

Azt valóban nem tudhatjuk, ki, milyen nehéz körülmények hatására kényszerült meghozni egy ilyen fájdalmas döntést. De mindezt promotálni már teljesen más felhanggal bír. Hollywood sztárjainak illékony dicsfénye pedig könnyedén lehetőséget teremt arra, hogy ezeket a hamis üzeneteket mindenki számára érvényes módon terjessze az, akinek mindez érdekében áll.

VIA

Iratkozzon fel hírlevelünkre