Szomorú rekord Angliában: minden eddiginél több abortuszt végeztek tavaly

Összesen 209 519 gyermek nem születhetett meg tavaly Angliában és Walesben, ami negatív rekordot jelent az 1968 áprilisában életbelépett abortusztörvény megszületése óta. Az életvédők szerint „nemzeti tragédia”, hogy a beavatkozás egyre inkább társadalmilag elfogadott normává válik a szigetországban. Olyannyira, hogy a koronavírus-járvány alatt a briteknél engedélyezték a teljes egészében otthon, „házilag" elvégezhető terhességmegszakítást is.

Az elmúlt héten hivatalos összefoglaló jelent meg az Egyesült Királyságban végzett terhességmegszakításokkal kapcsolatban. A jelentés szerint tavaly, azaz 2019-ben összesen 209,519 abortuszt végeztek el Angliában és Walesben – vagyis ennyi megfogant gyermek az, aki biztosan nem kapott esélyt az életre a szigetországban. 

A meg nem született gyermekek jogaiért küzdő angol életvédő szervezet, a The Society for the Protection of Unborn Children a közzétett adatokra reagálva úgy fogalmazott, hogy „nemzeti tragédia” zajlik, hiszen az éves adatok minden eddiginél negatívabbak a brit abortusztörvény 1968-as életbe lépése óta. 

Antonia Tully, az SPUC kampányigazgatója szerint a terhességmegszakítások számának félelmetes mértékű növekedése azt mutatja, hogy az abortusz társadalmilag egyre elfogadottabbá válik. A propaganda pedig, amely elhiteti a nőkkel, hogy a beavatkozás egyszerű és kockázatmentes, megfejelve az otthon is használható abortusztabletták engedélyezésével ahhoz vezethet, hogy a számok csak rosszabbodni fognak.

Pedig a számok mögött valódi emberek vannak – „szenvedő nők, akik hoztak egy megváltoztathatatlan döntést, amelynek viselni kell a következményeit lelkileg-testileg”. Az életvédő szerint a koronavírus-járvány és az azzall együtt járó karantén miatt törvényileg engedélyezett DIY (sajtát kezűleg végezhető – a szerk.) abortuszok

azt a hamis látszatot kelthetik, hogy a terhességmegszakítás valami nagyon egyszerű és normális dolog. Pedig ez nem igaz. 

Döbbenetes: otthon elvégezhető abortuszt engedélyezett az Egyesült Királyság

A nőknek joguk van tudni az igazságot arról, milyen sebeket képes okozni egy abortusz. Az erre szakosodott szervezetek képesek enyhíteni a beavatkozás okozta lelki terheket, de nem tudják egy szülőnek sem visszaadni halott magzatát.

A tavalyi számok mögött pedig ott van a meg nem született gyermekek tragédiája.

Az otthon végezhető abortuszok az eddigi korlátozások szerint is jelen voltak, de a pandémia miatt engedélyezett, lazább gyakorlattal szemben eddig az első tablettát orvosi felügyelet mellett, kórházban vagy abortuszklinikán kellett bevenni. Tavaly már az előbbi módon zajlott az összes terhességmegszakítás 36 százaléka Angliában.

Elgondolkodtató, hogy az összes abortusz 98 százaléka történt olyan indokkal, amely megegyezik a magyar szabályozásban is jelen lévő gumiszabállyal, vagyis hogy a terhesség valamilyen módon veszélyezteti az anya fizikai vagy mentális egészségét (ez utóbbi alatt a gyakorlatban bármit lehet érteni). A magzati retardáció ennél jóval kevesebb esetben volt ok, ugyanakkor nőtt az úgynevezett szelektív abortuszok száma is (amelyeket ikerterhességek esetén szoktak alkalmazni). Az is nagyon beszédes, hogy a beavatkozáson átesett nők 40 százalékának volt már korábban egy vagy több abortusza.

 

Forrás: Lifenews.com

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre