Azbej Tristan a bejrúti robbanásról: A segítség azonnal kell

Azonnali segítségre van szüksége Libanonnak a bejrúti robbanás után, ezért döntött úgy a kormány, hogy egymillió euróval támogatja az emberi életek megmentését, a kármentést és az újjáépítést - mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Azbej Tristan kiemelte, hogy a libanoni egészségügyi rendszer képtelen kezelni a helyzetet, és több mint ötezer sérültről és több mint 130 halálos áldozatról érkeztek hírek.
A pusztítás mértékét jelzi az is, hogy a helyi ortodox egyház közölte, a kórháza teljesen megsemmisült – tette hozzá.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy Magyarország a Hungary Helps programban ajánlotta fel az egymillió eurós támogatást, amelyet a helyi maronita egyházon keresztül osztanak szét.

Magyarország segít Libanonnak

❗ Ezekben a percekben érkezett meg Libanonba a Hungary Helps – Magyarország segít programon keresztül küldött magyar adomány. Életmentő és ezért azonnali segítségre van szüksége az országnak, amit Magyarország ezután is kész biztosítani.📺 Az eddigi fejleményekről az M1 Ma reggel című műsorában beszéltem.

Közzétette: ‎Azbej Tristan ن‎ – 2020. augusztus 6., csütörtök

A felajánlást elsősorban egészségügyi támogatásra költik, de óriási problémának nevezte Azbej Tristan azt is, hogy legalább negyedmillió ember elveszítette az otthonát, így őket el kell helyezni.

(MTI)

Azbej Tristan: Bajban ismerszik meg a jó barát, és a magyarok jó barátai a libanoni népnek

Így került a katasztrófát okozó rakomány a bejrúti kikötőbe

Bejrút – megsérült a magyar követség épülete, de magyar érintettről nem tud a KKM

Iratkozzon fel hírlevelünkre