Idén nem lesz Nagy Sportágválasztó

A szervezők a tavaszi után az őszi eseményt is törölték, így idén nem lesz Nagy Sportágválasztó.

Az eddig 25 alkalommal megrendezett rendezvény házigazdái kedden jelezték, hogy a koronavírus-járvány miatt úgy döntöttek, nem tartják meg a szeptember 11-12-re kiírt eseményt. Hírlevelük szerint folyamatosan figyelték a járvány alakulását, és ennek alapján határoztak.

„Úgy látjuk, hogy a rendezvény időpontjáig a helyzet sajnos nem sokat fog javulni, így pedig kockázatos lenne egy ilyen nagy horderejű esemény megrendezése” – olvasható a sportagvalaszto.hu-n. Mindehhez azt is hozzátették, hogy az előzetesen augusztus 15-ig meghirdetett szabályozásokon bizonytalan ideig továbbra sem enyhít a magyar kormány, ami további felelősségteljes viselkedésre és a szabályok betartására hívja fel a figyelmet.

A Nagy Sportágválasztón az érdeklődők rengeteg sportággal ismerkedhetnek meg, a legutóbbi, 25. rendezvényen több mint százat lehetett kipróbálni ingyenesen tavaly szeptemberben a kőbányai Merkapt Sportközpontban.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Storcz Botond kajakozó, az Ötpróba kajak-kenu nagykövete, Ambrus Bálint, Csabai-Kaskötő Brigitta és Hollós Mihály, az Ötpróba programsorozat szervezői, Horváth Noémi SUP-világbajnok, Szélpál Tamás és Szemán Róbert, az Ötpróba programsorozat szervezői, Dombi Rudolf olimpiai és Európa-bajnok kajakozó, Rédei Kata világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, Földházi Zsófia világ- és Európa-bajnok öttusázó, Hrutka János 24-szeres válogatott labdarúgó, SUP-olók láthatók a Duna belvárosi szakaszánál a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda Ötpróba szabadidősport-eseménysorozatának sajtónyilvános eseményén Budapesten 2020. július 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre