Életvédő graffiti miatt diákokat tartóztatnak le Amerikában – a BLM viszont firkálhat kedvére

A meg nem született fekete életek is számítanak - emiatt a „vérlázító" felirat miatt tartóztatták le az életvédő „elkövetőket".

Köztulajdon megrongálása miatt tartóztattak le hétvégén diákokat Washingtonban. A fiatalok nagy „bűne” az volt, hogy az amerikai abortuszóriás Planned Parenthood egyik épületének bejárata elé életvédő feliratot írtak – lemosható krétával.

Üzenetük egyszerű és világos volt: “BLACK PREBORN LIVES MATTER”, azaz a meg nem született feketék élete is számít. Ezt szerették volna hirdetni egy olyan helyen, ahol a terhességmegszakítások jelentős része éppen a fekete gyermekeket érinti a legjobban. A rasszizmus ellen kampányoló Black Lives Matter mozgalom jelmondatának egy szóval való kiegészítése csupán (ismételten) rávilágított a szomorú tényre: az abortuszokat legalizáló Roe v. Wade törvény 1973-as életbelépése óta történt 61 millió terhességmegszakítás következtében mintegy 20 millió(!) fekete bőrű kisbaba nem születhetett meg az USA-ban.

Ha a feketék élete tényleg számít, nem a rendőrség finanszírozását kellene leállítani, hanem az abortuszokét

Az életvédő diákmozgalom nem először lendült akcióba az abortuszklinika előtt: nemrégiben édesanyákat próbálták még a bejárat előtt lebeszélni a terhességmegszakításról.

A diákokat egyébként később elengedték, valószínűleg a vád sem állta meg a helyét, csupán az volt a cél, hogy ne tudják befejezni, amit elkezdtek. Az életvédő csoport egyébként engedélyt is kért a városvezetéstől a figyelemfelhívó „rendezvényre”. 

Rasszizmusból adhatna egymásnak leckét a BLM társalapítója és a Planned Parenthood szülőanyja

Az utcai feliratokat maga a BLM is előszeretettel alkalmazza figyelemfelhívásra, mint az az alábbi videón is jól látható. Itt nem tudunk arról, hogy letartóztatták volna az elkövetőket.