A KINCS elnökhelyettese szerint már különösen trendi nagycsaládosnak lenni

Magyarországon trendi családosnak lenni és különösen trendi immár nagycsaládosnak lenni - mondta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért stratégiai elnökhelyettese a Magyar Nemzetnek. Molnár Balázs felhívta a figyelmet arra is, hogy a gyermekvállalást újabb kormányzati intézkedések segítik, így például az ingyenes KRESZ- és nyelvvizsga lehetőségét július elsejétől kiterjesztették a cseden, gyeden és gyesen lévőkre, jövő nyártól pedig a csecsemőgondozási díj összege a korábbi hetven százalékról a bruttó fizetés száz százalékára emelkedik.

Az ingyenes KRESZ- és nyelvvizsga lehetősége amellett, hogy a mindennapokban segíti a családokat, jelentősen elősegíti majd azon szülők munkaerőpiaci érvényesülését, akik kisgyermekük nevelését követően térnek vissza a munka világába – mondta a lap hétfői számában megjelent cikkben Molnár Balázs, aki úgy értékeli: az utóbbi tíz évben folyamatos építkezés zajlik a családbarát Magyarország megteremtése érdekében.

Azzal kapcsolatban, hogy a korábbi hetven százalékról a bruttó fizetés száz százalékára nő 2021. július 1-jétől a csecsemőgondozási díj (csed) összege, a KINCS stratégiai elnökhelyettese elmondta: mind az akcióterv, mind az új intézkedés jelentősen csökkenti annak az esélyét, hogy Magyarországon azért ne szülessenek meg a vágyott gyermekek, mert az anyagi feltételek nem állnak rendelkezésre. Ezt látszanak visszatükrözni azok a pozitív számok is, miszerint folyamatosan nő a házasulandók és a gyermekek száma – tette hozzá.

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre