Idén is jelölhetünk Kopp-Skrabski-díjra

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is pályázatot hirdet a Kopp-Skrabski-díj elnyerésére. Az ötszázezer forintos díjjal többek között azokat szeretnék jutalmazni, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a társadalom lelki egészségének megőrzéséért, a családbarát szemléletért, a kívánt gyermekek megszületéséért.

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány az elismeréssel szeretné felhívni a figyelmet azokra a személyekre, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a társadalom lelki egészségének megőrzéséért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért.

Évente egy személy részesül e kivételes elismerésben, de az alapítvány rajta kívül különdíjjal jutalmaz egy – bármilyen pályán – közösen alkotó, együtt dolgozó házaspárt is.

A Kopp-Skrabski-díj kuratóriuma augusztus 15-ig várja a jelöléseket, bárki tehet javaslatokat a díjazott személyére.

A díj mindkét esetben 500 000 forint. Ezen kívül egy személy és egy házaspár közönségdíjban is részesül, ennek díja 300 000 forint. A közönségszavazás szeptember 1. és szeptember 30. között zajlik majd, a díjak ünnepélyes átadása pedig 2020 októberében várható.

A részletekről az alábbi linken olvashatunk, ahol ajánlásainkat is elküldhetjük.

Az elmúlt évek díjazottjai

2019-ben Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász orvos, valamint Bittsánszky János nyugdíjas kertészmérnök és Bittsánszky Sári katolikus családreferens kapta a díjat. A közönségdíjat Somodi Dorottya egyéni vállalkozó, a Minden Babának jár kampány megálmodója, a házaspároknak adható közönségdíjat pedig Orbán Péter és Lévai Zsuzsa gyógypedagógus, tanár-orvos vehette át.

2018-ban Mihalec Gábor párterapeuta, valamint Czeglédi Budai Katalin és Czeglédi Tibor bútorkészítő iparművészek kapták a Kopp-Skrabski-díjat. A közönségdíjat Sződy Judit négygyermekes szoptatási tanácsadó, a házaspároknak adható közönségdíjat pedig Nagy Péter egyházmegyei közoktatási munkatárs és Nagy Judit kardiológiai asszisztens vehette át.

(Kiemelt képünkön: a Kopp-Skrabski-díj tavalyi nyertesei. Forrás: haromkiralyfi.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre