Szentföldi iskolák újranyitását támogatja a Hungary Helps

A migráció megelőzését támogatja a Hungary Helps Program a Közel-Keleten, 308 millió forinttal.

A Hungary Helps Program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni. Ezért nyújt támogatást a magyar kormány a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus kezelésében lévő jordániai és palesztinai oktatási intézményeknek, amelyek az elmúlt hónapokban kilátástalan helyzetbe kerültek – adta hírül csütörtökön a Miniszterelnökség. „A helyi szakképzés támogatásával az ott élő fiatalok számára esélyt teremtünk, hogy a szülőföldjükön történő megmaradást válasszák” – írják.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára közösségi oldalán azt írja: ezeréves keresztény országként fontos számunkra, hogy megmaradjon a kétezer éves kereszténység a Szentföldön.

„A magyar emberek érdekét az szolgálja, ha megelőzünk egy, a jövőnket veszélyeztető migrációs hullámot, amely a biztonsági fenyegetettségen túl immáron egészségügyi kockázatokat is jelentene” – szögezi le.

Folytatjuk küldetésünket!

Hungary Helps – Magyarország segít Kiállunk az üldözött keresztények mellett, és helybe vitt segítséggel előzzük meg, hogy migrációra kényszerüljenek. Az Országgyűlésben most elfogadott jövő évi költségvetés azt is jelenti, hogy teljes gőzzel folytatjuk küldetésünket. Kövesd Te is Magyarország humanitárius misszióját!

Közzétette: ‎Azbej Tristan ن‎ – 2020. július 13., hétfő

Az államtitkár bejegyzésében kitér arra is: a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakasza sikeres volt Magyarországon, „ami lehetővé tette, hogy másokon is segítsünk.”

A migrációs nyomást enyhíteni hivatott projekt megvalósítását a magyar kormány 308 millió forinttal támogatja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre