Halálbüntetést is kaphat egy kiskorúakat megrontó férfi Indonéziában

Szexuális visszaélés miatt akár halálbüntetésre is ítélhetnek egy 65 éves férfit, aki több száz 10 és 17 év közötti gyermeket molesztált, a számítógépén pedig a gyermekekről készült fényképeket találtak.

Súlyos börtönbüntetést kaphat, sőt akár halálra is ítélhetik azt a 65 éves, Indonéziában elfogott francia férfit, akit több mint 300 kiskorú szexuális zaklatásával vádolnak. Az indonéz rendőrség a gyanúsítottat június végén tartóztatta le, miután tetten érték a szállodai szobájában két kiskorú lány társaságában.

A férfi korábban fotóstúdiót rendezett be a hotelben, majd odacsalta áldozatait, akikről fényképeket készített, modellkarriert ígérve nekik.  A helyi rendőrfőnök tájékoztatása szerint a gyanúsított 250 000 és egymillió rúpia (10 és 60 euró) közötti összegeket fizetett a lányoknak szexuális szolgáltatásokért cserébe. Akik visszautasították az ajánlatát, azokat megverte.

A rendőrség a férfi számítógépén több mint 300 db., 10 és 17 év közötti kiskorúról készült videót és fényképet is talált. A fotókon szereplő lányokkal a gyanúsított feltehetően szexuális kapcsolatba került.

A nyugdíjas férfi turista vízummal rendelkezett, és az elmúlt öt évben többször is járt a délkelet-ázsiai államban. Most pedig rendkívül súlyos ítéletre számíthat, Indonéziában ugyanis rendkívül komolyan veszik a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket. Nem csoda: a gyermekprostitúció és -pornográfia, illetve a szexuális célú gyermekkereskedelem ellen küzdő nemzetközi hálózat (ECPAT) adatai szerint

évente mintegy 70 000 gyermek lesz szexuális kizsákmányolás áldozata az országban…

Forrás: v4na.com