A pedofil bűncselekmények büntetésének szigorítását kéri a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Közleményükben azt írják, hogy 33 éve küzdenek a családokért, azért, hogy több gyermek születhessen, s hogy ezek a gyermekek a lehető legnagyobb biztonságban élhessék az életüket.

Ezt a biztonságot azonban nyomasztó árnyékként fenyegeti minden olyan döntés, amely súlyos büntetés nélkül hagyja a gyermekek elleni bűncselekményeket, biztatást adva ezzel a pedofil hajlamú embereknek, s kockáztatva a bűnismétlés lehetőségét – áll a közleményben.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöksége felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy abban az esetben, ha valaki bizonyítottan pedofil bűncselekményt követett el gyermekeink között járhasson vagy dolgozhasson.

Megalapítása óta a NOE mindig valami mellett, elsősorban a család, a gyermekek védelmében emelte fel a hangját. Most is ezt tesszük.

A mostani megnyilvánulásunk azonban kettős.

Mint a közleményben írják: Történetünk során először NEM-et is mondunk. Nemet mondunk a pedofíliára, az azt bármilyen szempont miatt mentegető, felmentő érvelésekre, és nemet mondunk arra a jogi szabályozásra, amely lehetőséget ad szabadon engedni a legaljasabb módon bántalmazott gyermekekből élvezetet, hasznot húzó bűnözőket. Nincs olyan indok, nincs olyan szándék, amely ezt megengedhetővé teszi.

A közlemény teljes terjedelmében itt található.

 

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Pixabay.com