Egyházi földeket művelhetnek a rászoruló libanoni családok

Youssef Absi görög-melkita pátriárka arra kérte a libanoni püspököket, hogy bocsássák a plébániai hívek rendelkezésére az egyházmegyéhez tartozó termőföldeket megművelésre. Ezzel segítik a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat – közölte a Vatican News.

Fölajánlottuk földjeinket az egyházmegye keresztényeinek, hogy szabadon használják azokat – mondta Jean Issam Darwish, görög-melkita érsek.

A Szükséget Szenvedő Egyház segélyszervezet nevében nyilatkozó libanoni egyházvezető szerint a járvánnyal való szembenézéshez kórházat és felszerelést biztosítanak, illetve egészségügyi csomagokkal látják el az embereket.

„Az Irgalmas Szent János asztala” elnevezésű projekt keretében meleg ételt is osztanak a szegény családoknak.

A zahléi görög-melkita érsek elmondta, hogy több mint 1400 adag ételt osztanak ki naponta.

A koronavírus okozta vészhelyzet ugyanakkor arra indította a libanoniakat, hogy átgondolják a menekültek iránti szolidaritásukat. A libanoniak nagy része vonakodott ilyen óriási számú menekültet befogadni a szíriai válság kezdetén.

Mindazonáltal ez a helyzet egyre romlik, ugyanis a menekültek egyre többen vannak, számuk kezd kritikussá válni, ez pedig aláássa a szolidaritást és a befogadóképességet Libanonban.

 

A témában olvasásra ajánljuk:

Szijjártó: Libanon stabilitása elemi érdek

A libanoni keresztények helyzetével foglalkozó cikkeinket ide kattintva böngészheti.

 

Kiemelt képünk forrása az S4C.News.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre