Ferenc pápát megrendítette Georg Ratzinger halála

XVI. Benedek bátyja, Georg Ratzinger 96 éves korában, alig egy héttel testvérének látogatása után, július 1-jén adta át lelkét a Teremtőnek. Ferenc pápa Sarlós Boldogasszony ünnepének reggelén, július 2-án levélben fejezte ki együttérzését és részvétét az emeritus pápának.

Miután Ferenc pápa értesült XVI. Benedek pápa testvére, Georg Ratzinger halálhíréről, július 2-án, levélben szívbéli együttérzéssel és lelki közelségéről biztosítva részvétét nyilvánította az emeritus pápának. 

Ferenc levelében hálával fordult az emeritus pápához: „Oly’ kedves voltál, hogy elsőként engem értesítettél szeretett bátyád, Georg Ratzinger halálának híréről.” Továbbá imáiról biztosította Benedeket:

„Az élet Ura az ő jóságával és irgalmával fogadja be testvéredet a mennyei hazába és juttassa neki az evangélium hűséges szolgának szánt áldását” – fogalmazott Ferenc pápa.

„Ugyanakkor Szentségedért is imádkozom a gyász idején, hogy a boldogságos Szűzanya közbenjárására megerődítsen téged az Atya a keresztény reményben és szeretetében”– folytatta. 

A regensburgi egyházmegye püspöksége július 2-án jelentette be, hogy július 8-án, helyi idő szerint 10 órakor megemlékező szentmisét tartanak Georg Ratzingerért a Regensburgi Katedrálisban. A szentmisét élőben közvetítik a püspökség honlapján, a helyi püspökség világszerte hívja a híveket, hogy vegyenek részt az élő közvetítés által a búcsúztató szentmisén. Ezt követően Benedek pápa testvérét az alsó-regensburgi temetőben helyezik örök nyugalomra. 

Kiemelt képünk forrása: MTI/EPA/Claudio Peri (archív)

A témában még olvasható:

Meghalt XVI. Benedek pápa bátyja, Georg Ratzinger

XVI. Benedek beteg fivéréhez utazott Regensburgba

Megható pillanatok: Benedek pápa hazatért elbúcsúzni