Komolyzenei pikniket tart pénteken a MÁV Szimfonikus Zenekar

Komolyzenei pikniket szervez pénteken a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Millenáris park, az ingyenes program célja, hogy klasszikus zenével reagáljon az elmúlt hónapok nehézségeire és élményeire –  közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A műsor megálmodói és házigazdái két fiatal klasszikuszenész, Seidl Dénes Mihály trombitaművész és Dénes-Worowski Marcell karmester, akik a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertpedagógiai programjainak évek óta aktív résztvevői – olvasható a közleményben.

Mint írják, a pénteki komolyzenei piknik a tőlük megszokott könnyed és fiatalos hangnemben szólítja meg a közönséget, szórakoztató, de mégis tartalmas műsorvezetéssel. A program a Szimfonikus karantén rehabilitáció alcímet viseli.

A zenekart a Nemzeti Táncszínház előtti teraszon lehet majd megtaláln. A MÁV Szimfonikus Zenekart Dénes-Worowski Marcell vezényli, aki állandó karmestere, Seidl Dénes Mihály pedig állandó műsorvezetője a MÁV Szimfonikus Zenekar Unokák és nagyszülők koncertsorozatának. Évek óta műsorvezetői a saját alapítású Koncert Plusz előadássorozatnak is, amely kifejezetten a fiatal felnőtteknek ad eszközt ahhoz, hogy a zenehallgatás egy mélyebb és komplexebb élménnyé váljon – áll az összegzésben.

MTI

(Kiemelt képünk forrása: a MÁV Szimfonikus Zenekar Facebook-oldala.)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!