Így került fel a kereszt Újbuda jelképére – képriport

A Budai Szent Imre Plébániatemplom keresztjének ünnepélyes beemelésén Szkaliczki Csaba Örs, a Budai Szent Imre Plébánia plébánosa, Dr. Simicskó István kormánybiztos, Újbuda országgyűlési képviselője és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is részt vett. Látványos képriport: Szentimreváros madártávlatból.

A ciszterci rendhez tartozó, XI. kerületi Szent Imre Plébániatemplom felújítása a végéhez közeledik. A rekonstrukció megkezdéséhez a rend az Emberi Erőforrások Minisztériumától 2016-ban 130 millió forintot, 2017-ben pedig további 180 milliós kormányzati támogatást kapott. A kormány még korábban döntött arról, hogy fennállásának 900. évfordulója alkalmából 4,8 milliárd forintos össztámogatást nyújt a ciszterciek számára, melyből szerte az országban renoválhatják, korszerűsíthetik a rend iskoláit, templomait.

A Budai Szent Imre Plébániatemplom keresztjének ünnepélyes beemelésén Szkaliczki Csaba Örs, a Budai Szent Imre Plébánia plébánosa, Dr. Simicskó István kormánybiztos, Újbuda országgyűlési képviselője és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is részt vett.

Képriportunkon keresztül bemutatjuk a kereszt felhelyezésének állomásait.

A képre kattintva galéria nyílik!

Tóth Gábor

2020. június 30., Fotó: Tóth Gábor, Vasárnap.hu

Fantasztikus panoráma nyílik Budapestre a Belvárosi Nagyboldogasszony-templom tornyaiból

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre