Az iraki miniszterelnök sajnálatát fejezte ki a keresztény lakosság kivándorlása miatt

Irak új miniszterelnöke, Mustafa Al-Kadhimi az ország északi részén fekvő Moszulba és Ninive kormányzóságba látogatott. A napokban volt ugyanis a hatodik évfordulója annak, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet elfoglalta a várost.

Al-Kadhimi miniszterelnök látogatása során több helyi keresztény egyház vezetőjével is találkozott – közölte az S4C News angol nyelvű híroldala.

Megbeszélést folytatott Najib Mikhael Moussaval, Moszul káld püspökével, valamint Evan Faeq Yakoub Jabroval, akit a Kadhimi kormányban a menekültekért felelős miniszterré neveztek ki.

Az iraki miniszterelnök meglátogatta Bartella várost is, ami 21 kilométerre található Moszultól. A település többségében keresztény lakosú volt, mielőtt az Iszlám Állam terrorszervezet elfoglalta azt. A keresztény közösségben tett látogatás során Al-Kadhimi kijelentette, 

a terrorhullám következtében jelentős demográfiai változások mentek végbe a Ninive-síkságon.

Al-Kadhimi hangsúlyozta: kifejezetten sajnálja, hogy a keresztény lakosság nagy része elmenekült Irakból, szerinte ugyanis a keresztények fontos és meghatározó részei az iraki társadalomnak és az iraki történelemnek.

 

Kiemelt képünk forrása a Wikipedia.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!