Fekete-Győrék magyarellenes ajánlólevéllel készülnek kormányváltásra

Fekete-Győr úgy véli, pártja a legjelentősebb kormányváltó erő lesz 2022-re. Sőt, a Momentum elnöke szerint nemcsak leváltják majd az Orbán-kormányt, hanem a következő évtizedekben azon fognak dolgozni, hogy a rendszerváltás és az elmúlt évtizedek hibáit rendbe hozzák – írja a Pesti Srácok.

Fekete-Győr András hivatalos Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a Momentum az elmúlt években az ellenzéki térfél legnagyobb támogatottságot élvező pártjává vált. A kijelentés alapján úgy tűnik, némi realitásvesztéssel küzd a a fiatal liberális politikus – a 2018-as országgyűlési választásokon ugyanis pártja még a parlamenti bejutáshoz minimálisan szükséges szavazatmennyiséget sem érte el.

Fekete-Győr pártelnök ugyanitt kijelenti, hogy mostanra már a közélet minden jelentős területén jelen vannak.

„Ott vagyunk mindenhol az országban – aktivistákkal, önkormányzati képviselőkkel, polgármesterekkel. Ott vagyunk a határ másik oldalán, a külhoni magyar közösségekben, ahogy ott vagyunk a legnagyobb nyugati városokban és az Európai Parlamentben is” –  írja a Momentum vezetője.

A Fekete-Győr András-vezette Momentum 2019 októberében. (Forrás: Flickr.com)

Habár a Momentum képviselői valóban ott vannak a magyar határ túloldalán, de nem éppen a kisebbségi sorban élő magyarság köreiben… Hogy mást ne mondjunk, a nemrégiben lezajlott romániai elnökválasztás során a román jelöltet támogatta a Fekete-Győr által vezetett liberális párt. A Momentum EP-képviselője, Donáth Anna úgyszintén nemzetellenes politikát folytatott, amikor Komáromban a Progresszív Szlovákia nevű párt rendezvényén úgy fogalmazott, „lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk”, és a magyar lista helyett a szlovák párt támogatására buzdított.

Bár a pártelnök állítja, hogy a Momentum tagjai sokat tesznek Magyarországért – az elmúlt években csupán magyarellenes és kisstílű gyűlöletkampányokban nyilvánultak meg.

A Momentum létrejötte, működése és politikája mögött külföldi érdekek tapinthatók ki. Jogosan merül fel a kérdés, hogy kik is azok a vezető tisztséget betöltő személyek, akik úgy gondolják, 2022-től évtizedeken át fogják irányítani Magyarországot? Számos „amerikás” magyar fiatal található a Momentum vezetőségében, akik eddig csak a kozmopolita életmódot népszerűsítették.

Fekete-Győr András a CEU melletti tüntetés során füstgránáttal dobálta meg a magyar rendőröket, a párt EP-képviselője, az orvosi végzettségű Cseh Katalin pedig az abortuszt a „botmixerezéshez” hasonlította. Cseh világképét még jobban kivehetővé teszi, hogy

tavalyi születésnapja alkalmával azt kérte, szerettei a neki szánt ajándéknak megfelelő összeget inkább az élet megszakítására szakosodott Planned Parenthood nevű abortuszklinika-hálózatnak adományozzák

Hogy ilyen ajánlólevéllel mi lesz a Momentummal 2022-ben, azt majd a választópolgárok eldönthetik.

Az írásunk alapjául szolgáló teljes interjú a Pesti Srácok oldalán érhető el.

 

Kiemelt képünk forrása a Flickr.com.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!