Pelus és nyakkendő – Apák a családban

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. június 17-18. között szervezi meg azt az online konferenciát, mely hasznos elsősorban úgy a gyakorló, mint a leendő édesapák számára. Két napon át, egy-egy órában olyan neves előadók osztják meg az apa-gyermek kapcsolatról szaktudásukat és véleményüket, mint Bese Gergő atya, Bedő Imre, Léder László vagy Dr. Császár-Nagy Noémi. Az eseményről a csalad.hu oldal igazgatóját, Balás Benedeket kérdeztük.

A közelgő apák napjára (június 21.) készülve, az apaság társadalmilag is jelentős kérdéseiről kétnapos, ingyenes online konferencia keretében hívja közös gondolkodásra a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. az érdeklődőket. Szeretettel várnak minden jelenlegi és jövőbeli édesapát, akik fontosnak tartják szerepüket, feladatukat a család életében. 

Június 17-én, a konferencia első napján 17 órától a fiúnevelés és a férfiértékek vonatkozásában az iskolalelkészként dolgozó Bese Gergő atya és Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója osztja meg gondolatait.
Június 18-án, szintén 17 órai kezdettel Dr. Császár-Nagy Noémi klinikai szakpszichológus tart előadást az apahiányos társadalomról, majd Léder László, az Apa Akadémia alapítója beszél a modern kori apaság kihívásairól. Mindkét alkalommal a konferencia chatfelületén várják a nézők kérdéseit, melyekre az előadók az alkalmak végén válaszolnak.

A konferencián videóüzenettel mondja el gondolatait az apaságról Böjte Csaba testvér, Kovács Ákos énekes, Kovács András Péter humorista és Bárdosi Sándor olimpiai ezüst érmes birkózó. A konferencia házigazdája: Takács Bence.

Balás Benedek Fotó: Balás Benedektől

Az eseménnyel kapcsolatban megkerestük a csalad.hu oldal igazgatóját, Balás Benedeket.

– Kiknek szól igazán ez a konferencia?

– Ezzel az eseménnyel most elsősorban a leendő édesapákhoz szeretnénk szólni, illetve felhívni a figyelmet a családban betöltött szerepük fontosságára. Szeretnénk a feladatukat nem csak materiális, anyagi szempontból bemutatni, hanem a gyermeki minta egyik kulcsfigurájaként is, aki a nevelés szempontjából fontos példa, mind szellemi, mind lelki értelemben.

– Terveznek-e jövőre is apák napi rendezvényt, ami feltételezhetően akkor már nem online valósulna meg?

– Természetesen többféle eseményben gondolkodunk, most a pandémiás helyzet miatt az online szervezések kerültek előtérbe, de reményeink szerint hamarosan élő Családi fesztivál programmal is a nyilvánosság elé állunk. Az idei évben a rendkívüli helyzet miatt el kellett halasztanunk az anyák napi konferenciát, de jövőre hasonló szervezéssel az édesanyákhoz is fogunk szólni.

– Mi a fő célja a rendezvénynek?

– Az, hogy a magyar családok a hétköznapi életükben is használható segítséget, szakértői információkat kapjanak arról, miért érdemes az örömöket és nehézségeket egyaránt a család közösségének körében együtt, jól megélni! Tematikus kampányainkkal a családokat, illetve a különböző generációk tagjait szeretnénk megszólítani, szakértőinkkel együtt segíteni, minden egyes családtag fontosságára ráirányítani a figyelmet. A CSBO (Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.) keretein belül működik a csalad.hu családi híroldal is, mely rendszeresen kommunikál a családok irányába.

Az eseményre itt lehet regisztrálni

Kiemelt képünk forrása a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. sajtóosztálya.

Iratkozzon fel hírlevelünkre