KDNP: több forrás jut családpolitikára, oktatásra, egészségügyre

Minden kiadási tételen több forrás szerepel 2021-ben, így családpolitikára, oktatásra, egészségügyre, nyugdíjakra és a közszféra béremeléseire is magasabb összeg jut jövőre - mondta a KDNP vezérszónoka szerdán az Országgyűlésben, a 2021-es költségvetési törvényjavaslat általános vitájában.

Hargitai János a 2021-es költségvetést úgy értékelte: az minden kiadási tételen több forrás szerepeltet mint idén vagy a korábbi években. Hangsúlyozta: a KDNP számára kiemelten fontos családpolitikára még a gazdasági válság sújtotta helyzetben is 2295 milliárd forintot fordítanak jövőre, ami 65 milliárddal több, mint 2020-ban.

Ez a magyar GDP 4,5 százaléka, ilyen sehol nincsen Európában – tette hozzá.

Ha ezt következetesen, hosszú időn keresztül tenni tudjuk, akkor ez a demográfiai mutatókban látszani fog, ami a jövő szempontjából sorskérdés – mondta.

Trianon 100. évfordulójára utalva úgy fogalmazott: ha a magyarság belakja a Kárpát-medence azon részét, amelyet meghagytak neki, akkor az az övé lesz, de ha nem, akkor elfogy.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Hargitai János, a KDNP parlamenti képviselője felszólal az egyes adózási tárgyú törvényeknek a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 7-én. MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre