Hazajáró üzenetek Trianon 100. évfordulóján

Feladatunk van – ezt üzeni a videó minden megszólalója –, mert egy erős nemzet tagjai vagyunk.

A trianoni békediktátum 100. évfordulójára készült videóban a Hazajáró csapata elszakított területeken vagy diaszpórában élő magyar testvéreinket szólaltatta meg. Bár közülük sokan, sokféle módon, más és más dolgokat emeltek ki, a lényeg mégis ugyanaz volt: összetartozunk, mert magyarok vagyunk!

A csallóköziektől az erdélyieken át a diaszpórában élő megszólalókig mindenki egybecsengően vallotta, hogy Trianon nem meggyengítette a magyar nemzet öntudatát, hanem épp ellenkezőleg: még inkább erősítette a kultúrához, a nyelvhez való ragaszkodást. 

A stáb egyik tagja, a palócföldi Jakab Sándor kiemelte: a lelkekben Magyarország és a Kárpát-medence egy és oszthatatlan, a magyarok egységet alkotnak.

A magyaroknak küldetése van ott, ahová születtek, legyen az a hely bárhol a világban. Az tart meg bennünket, ha tudatosítjuk, hogy Isten kegyelméből a történelmi viharok nem tudták elpusztítani nemzetünket, akkor sem, ha sok helyen szórvánnyá zsugorodtak a magyar közösségek.

Rajtunk múlik, hogy a következő száz évben is mindenki magyarul beszélhessen, imádkozhasson a szülőföldjén. Magyarként feladatunk az élet átadása, értékek őrzése.

Feladatunk van – ezt üzeni minden megszólaló –, mert egy erős nemzet tagjai vagyunk.

 

Kiemelt képünk forrása: Trianon 100 – Hazajáró üzenetek Fotó: Hazajáró youtube csatornája

Iratkozzon fel hírlevelünkre