Egy percre megáll a fővárosi közösségi közlekedés

Egy percre megáll a budapesti közösségi közlekedés ma délután, a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján.

Karácsony Gergely főpolgármester korábban arra kérte a főváros lakosságát, hogy a trianoni döntés századik évfordulóján, június 4-én, 16 óra 30 perckor álljon meg mindenki egy percre, hogy „közösen emlékezzünk Trianonra”. Ebben az időpontban az utasok egyperces megemlékezést hallgathatnak, amelynek idejére leállnak a közösségi közlekedési járművek.

A BKK korábbi közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy aki csütörtök délután akár a közösségi közlekedés járataival, akár autóval utazik Budapesten, számítson egy rövid idejű torlódásra, és a társaság javasolta, hogy utazás idejét ennek megfelelően tervezzék meg.

Az Országgyűlés pedig ma egy órás emlékülést tart a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából. A parlament aktuális ülésének zárónapja délelőtt 10 óra 30 perckor kezdődik a történelmi zászlók bevonulásával és fanfárral. Az emlékülésen megkezdik a nemzeti önazonosság védelméről szóló, kormánypárti képviselők által benyújtott politikai nyilatkozat vitáját, majd Áder János köztársasági elnök is felszólal. Az ülésnap további részében hét előterjesztésről, köztük a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő törvénymódosításokról tárgyalnak.

MTI

(Kiemelt képünk forrása a Flickr.com)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre