Újabb videó bizonyítja: abortált babák szerveivel kereskedett a Planned Parenthood

A szervezet munkatársai ezúttal eskü alatt vallottak az adásvételekről.

Újabb felvételt tett közzé az amerikai Center for Medical Progress (CMP) életvédő társaság, amelynek korábbi, nagy port kavart videójában a Planned Parenthood elnevezésű abortuszszervezet vezetői beszéltek a terhességmegszakítások során kiemelt testrészek értékesítéséről.

Az újonnan napvilágra került videóban az abortuszóriás dolgozói által elmondott vallomások láthatóak, melyeket maga a Planned Parenthood rögzített a korábban kiszivárogtatott videói kapcsán lefolytatott belső eljárás során.

A felvételen megszólaló munkatársak ellentmondannak mindannak, amit a szervezet korábban a nyilvánosság felé kommunikált – az abortuszok során kinyert szervek kereskedelmével összefüggő „vádak” kapcsán éppúgy, mint a magzati szövetekkel folytatott kutatásokkal összefüggésben. (Az ezekkel kapcsolatos dokumentumok most tavasszal kerültek nyilavánosságra.)

A felvételekből többek között megtudhatjuk, hogy a hivatalos, 2015-ös vizsgálatban az abortuszóriás azt állította, hogy „visszautasított” egy titkos ajánlatot, mely szerint 750 dollárt kapott volna egy magzati májért, 1600 dollárt pedig egy máj-csecsemőmirigy párosért. Csakhogy a szervezet regionális vezetői közötti e-mailezésből ennek épp az ellenkezője derül ki – szó szerint az, hogy „tovább akarnak lépni” az ügyben.

A videóban a szervezet legnagyobb, Mar Monte-i leányvállalatának vezetői vallomása is szerepel. Ebből megtudjuk, hogy Dr. Dorothy Furgerson a Planned Parenthood nevében szerződést kötött egy StemExpress nevű szervezettel arra, hogy a számukra használhatatlan magzati testrészeket eladják mintaként. A folytatásból kiderül, hogy ugyanő „jutalmat” ígér azoknak az abortuszklinikáknak, amelyek magzati szövetet tudnak szolgáltatni a cégnek. A Planned Parenthood a számlák tanúsága szerint ezt követően 3 hónap alatt 25 ezer dollárt kapott a StemExpresstől (amely csak a számára használható minták után fizet).

A videóban feltűnik az a Deborah Nutacola is, aki a legelső kiszivárgott titkos felvételeken elmondja, hogyan tudja legoptimálisabban kinyerni az adott szerveket a terhességmegszakítás közben úgy, hogy azok ne sérüljenek. Nutacola saját bevallása szerint tudott róla, hogy a Planned Parenthood bizonyos összegeket kap a szervek rendelkezésre bocsátásáért – de nem érezte szükségesnek, hogy utánanézzen, mindez összhangban van-e a szervezet hivatalos irányelveivel…

Az Egyesült Államokban a magzati szervekereskedelem illegális tevékenységnek minősül, minden formája tiltott.

VIA

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre