Szombattól már mobillal is váltható belépőjegy a szentendrei skanzenbe

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és az skanzen együttműködési megállapodásának köszönhetően a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül is elérhetővé válik okostelefonon a belépőjegy digitalizált formája, így a látogatóknak nem kell sorban állniuk a jegypénztárnál, ha meg akarják nézni a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot - olvasható a közleményben.

A szentendrei skanzen és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közös közleménye szerint a mobilfizetéssel megvásárolt belépőjegy a vásárlást követően azonnal felhasználható, nincs átfutási idő, nincs szükség nyomtatásra, ellenőrizhető és nyomon követhető akár a későbbiekben is. Az ilyen módon megvásárolt belépőjegynek nincs tranzakciós vagy egyéb költsége, annyit fizet a felhasználó, mint amennyit a pénztáránál fizetne.

„A látogatónak le kell töltenie okostelefonjára a mobilfizetési applikációt, és ki kell választania a megfelelő belépőjegyet. A megvásárolt belépőket elegendő telefonon bemutatni, nincs szükség egyéb teendőkre, azonnal felhasználhatók” – idézik a közleményben Veres Mihályt, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatóját.

 A pénteki közlemény szerint ezzel sorban állás nélkül oldható meg a belépőjegyek értékesítése és egyúttal a vendégeket és a múzeum dolgozóit is védik a koronavírus fertőzésétől.

A következő időszakban a skanzen 1000 forintos sétálójeggyel, a megszokott nyitvatartási rend szerint, keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között látogatható. A sétálójeggyel a házirend kereteit betartva járhatók be a tájegységek, a 60 hektáros terület, az utcák. A tájékoztatás szerint a házak egyelőre zárva lesznek, egyes épületbelsők kívülről megtekinthetők, de belépni még nem lehet.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az elmúlt években a Budakeszi Vadaspark, a Debreceni Állatkert és Vidámpark, a Fővárosi Állatkert, a Gödöllői Királyi Kastély, valamint a Kecskeméti Vadaskert belépőjegyeinek digitalizált formájú értékesítését valósította meg.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön turisták és érdeklődők nézelődnek a Dusnokról származó szélmalomnál és a nagykunsági állattartó tanya épületeinél az ötvenkét éve megnyílt Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum az Alföld népi építészetét bemutató kiállításrészében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Iratkozzon fel hírlevelünkre!