Trump csapata bátran szembemegy az ENSZ abortuszpárti törekvéseivel

„Az ENSZ-nek nincs joga a világméretű krízist arra felhasználni, hogy megkönnyítse az abortuszhoz mint »elsőrendű fontosságú szolgáltatást«-hoz való hozzáférést!”

„Az ENSZ-nek nem áll jogában megfenyegetni azokat az államokat, amelyek kiállnak az élet védelme mellett” – írta a  szervezet főtitkárának, Antonio Guterres-nek címzett levelében az Egyesült Államok nemzetközi kapcsolatokért felelős ügynökségének vezetője, John Barsa. Mint fogalmazott: az, hogy a COVID-19-járványt használják fel nyomásgyakorlásként arra, hogy az államok törvényt módosítsanak az abortusz-szabályok fellazítása érdekében, sértés minden társadalom egészségügyi autonómiájával szemben. 

„Az Amerikai Egyesült Államok kiáll a nemzetek mellett és elkötelezett a meg nem született életek védelme mellett” – olvasható a levélben.

A New York Postban megjelent írásban Barsa arra szólítja fel az ENSZ-t, hogy hagyjon fel az abortusz népszerűsítésével. Egyúttal emlékezteti a szervezetet, hogy az Egyesült Államok tavaly 3,5 milliárd dollárt adományozott a számukra.

„Az ENSZ-nek nincs joga a világméretű krízist arra felhasználni, hogy megkönnyítse az abortuszhoz mint »elsőrendű fontosságú szolgáltatást«-hoz való hozzáférést” – emelte ki.

Barsa sürgette, hogy az ENSZ-főtitkár távolítsa el a vitatott pontot a tervből, és inkább az „életmentő beavatkozásokra” és a valóban alapvető szükségletekre, például az élelmiszerhiányra összpontosítson.

Némelyik életvédelem mellett kiálló államra az ENSZ már érezhetően nyomást gyakorol. Emiatt a napokban Equador néhány vezetője – egységben a Catholic News Agency-vel – petíciót indított, amely szintén arra szólít fel, hogy Guterres utasítsa el az abortuszpárti programot a támogatásokkal összefüggésben. 

A  COVID-19-dráma közepette az Egyesült Nemzetek Szervezete felajánlotta, hogy humanitárius segélyt küld Equador számára, de ezt nem ellenszolgáltatás nélkül tenné. Ugyanis számos erre vonatkozó dokumentumban kijelentik: a feltétel az, hogy Equador legalizálja az abortuszt.

Az eredeti írás itt olvasható

Kiemelt képünk forrása: MTI/AP/Evan Vucci

Iratkozzon fel hírlevelünkre