A gonosz hírnökeként aposztrofálták az elnyomottakat segítő papot

A fülöp-szigeteki pap a törzsi körülmények közt élő emberek jogaiért harcol. A nemzeti hadsereg lejárató kampányba kezdett, hogy csökkentse a lelkipásztor befolyását az általa elért népcsoport köreiben.

A fülöp-szigeteki hadsereg lejárató kampányba kezdett egy katolikus pap ellen, a „gonosz hírnökeként” hivatkozva rá, feltehetően azért, amiért kitartóan harcol a szigeteken élő bennszülött törzs, a lumádok alapvető emberi jogaiért – írja az UCA News.

Raymond Montero Ambray atya a Facebookon találkozott egy poszttal, amelyen az ő képe szerepelt az idézett felirattal ellátva.

Az atya szerint a hadsereg azért kezdett lejáratókampányt ellene, mivel azokat az embereket védelmezi, akik

az utóbbi időben rendszeresen áldozatául esnek a nagyvállalati érdekek alapján zajló földeltulajdonításoknak és a nemzeti hadsereg, illetve a paramilitáris csoportok bíróságon kívüli kivégzéseinek.

Ambray atya munkássága a lumádok tanítására is kiterjedt. Felhívta a népcsoport figyelmét arra, hogy a 1997-es törvények óta a bennszülötteknek elidegeníthetetlen joga van az őseik földjén való élethez, a területükről a beleegyezésük nélkül semmilyen indokkal nem toloncolhatók ki.

Az atya elmondta, hogy erőfeszítései sokkal inkább teológiai, mintsem politikai természetűek: „Papként kötelességemnek érzem, hogy a megfeszített Krisztus által elhozott megváltás hírét elvigyem a lumádok közé. Hogy ezáltal az emberségükben, személyükben rejlő teljesség megnyílhasson számukra. Ez egyfajta párbeszédet jelent, vagy akár tőlük való tanulást is.”

A hadsereg az ügyet hivatalosan nem kommentálta.

 

Kiemelt képünk forrása Ambray atya Facebook-oldala.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre