Keresztény családokat vertek meg Indiában, amiért elhagyták törzsi hitüket

A falubeliek a termőföldjeik elkobzásával is megfenyegették őket, aztán megkövezték őket.

India Cshattíszgarh államában öt keresztény családot vertek össze falubéli társaik, amiért nem voltak hajlandóak megtagadni keresztény hitüket és kijelentették, hogy nem akarnak visszatérni a korábban vallott törzsi hitre, jelentette a Morning Star News.

Május 5-én az öt családot felszólították, hogy jelenjenek meg lakóhelyük, Salhephal falu vezetői előtt. Mikor megérkeztek, épp az ő földjeik értékét számolgatták.

„Nem vesztek részt törzsi szertartásainkban, így nem engedhetjük meg nektek, hogy mezőgazdasági földjeink hasznát ti is élvezzétek” – közölték a falu elöljárói.

A keresztények negatív reakcióján a társaság feldühödött és kettejükre rátámadtak. Pillanatok alatt egy körülbelül 60 fős tömeg gyűlt össze, amely együttes erővel próbálta a rávenni keresztényeket hitük megtagadására.

Mikor a verbális erőszak kevésnek bizonyult, a tömeg rátámadt a keresztény családokra, a nőket sem kímélve. 

A sebesülteket később a jagdalpuri kórházba szállították. Itt az Alliance Defending Freedom nemzetközi jogvédő szervezet egyik ügyvédje találkozott a családokkal, aki a feljelentést azóta már meg is tette a falubeliek és elöljáróik ellen.

 

Kiemelt képünk illusztráció, forrása az Asia News.

Iratkozzon fel hírlevelünkre