Szijjártó: ez a hétvége sem múlt el a nemzetközi liberális mainstream álhírterjesztése nélkül

A külgazdasági és külügyminiszter ezt vasárnap este jelentette be közösségi oldalán. Az érintett öt ország Budapesten akkreditált nagykövetét hétfőn berendelik a Külügyminisztériumba.

Szijjártó Péter azt írta: öt észak-európai ország – Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország – külügyminisztere levélben biztosította támogatásáról az Európa Tanács magyar koronavírus-törvény miatt aggódó főtitkárát, s közülük többen külön-külön is nyilatkoztak – „álhírt terjesztettek”, „nem mondtak igazat” – Magyarországról. Előjöttek a már unalomig ismert hazugságok a diktatúraépítésről, a vég és határ nélküli felhatalmazásról – jegyezte meg.

„Semmi új, gondolhatjuk, és léphetünk is tovább vállunkat megrántva. Tovább is lépünk, de egyet tegyünk most is világossá: a magyar egy több mint ezer éves nemzet, mely nem kér a szánalmasan képmutató gyámkodásból” – fogalmazott.

Hozzátette: ne gondolja magáról se a dán, se az izlandi, se a finn, se a norvég, se a svéd külügyminiszter, hogy jobban tudja a magyaroknál, hogy mi a jó a magyaroknak. „Bízzák nyugodtan ezt ránk, a magyar emberek el tudják dönteni, hogy mit akarnak és mit nem. Ők pedig foglalkozzanak nyugodtan a saját dolgaikkal” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter arról is tájékoztatott, hogy mind az öt ország Budapesten akkreditált nagykövetét hétfőn berendelik a Külügyminisztériumba.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a tárca a Prohumán Kft. stratégiai együttműködési megállapodásának aláírásán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) 2020. május 4-én. MTI/Illyés Tibor

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!