A járvány leginkább idősotthonokban terjed Budapesten és környékén

Karácsony Gergely főpolgármester folyamatosan és kétségbeesetten terel, miközben az elmúlt hetek adataiból nyilvánvaló, hogy a járvány leginkább a fővárosi idősotthonokban terjed - közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton közösségi oldalán.

Kovács Zoltán azt írta: ennek az az oka, hogy a főpolgármester későn intézkedett, nem készítette fel a fővárosi idősotthonokat a járványra. Van saját hatásköre és felelőssége, ideje lenne ezzel foglalkoznia – jegyezte meg.

Az államtitkár megosztott egy diagrammot is a fővárosi fenntartású idősotthonban elhunyt emberek számát bemutatva. Az információ szerint idősotthonokban eddig 93 koronavírus-fertőzött halt meg, közülük 64-en fővárosi idősotthonban. Mivel Budapesten és Pest megyében eddig 320 koronavírus-fertőzött halt meg, így “minden ötödik budapesti és Pest megyei elhunyt egy fővárosi fenntartású idősotthonból kerül ki” – írta Kovács Zoltán.

(MTI)

Kiemelet képünkön az Országos Mentőszolgálat védőruhába öltözött munkatársai a lakók második tesztelését kezdik meg a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 19-én. MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre