A Zoom alapítója szerint az ártatlan kisbabák védelme „árt az üzletnek”

Lassan nincs olyan ember, aki ne ismerné a Zoom nevű videókonferencia-alkalmazást. Családok, barátok, kollégák tartják rajta keresztül a kapcsolatot otthonuk biztonságos távolában a koronavírus idején. Ám most a cég egy eddig láthatatlan oldalát is megismerhettük...

Eric Yuan, aki a Forbes magazin szerint a 6,9 milliárd dolláros Zoomot birtokolja, még 2019-ben írta alá azt a nyílt levelet, amely élesen bírálta azokat az amerikai államokat, amelyekben a meg nem született gyermekek védelmében fogadtak el szigorított abortusztörvényeket.

A liveaction.org beszámolója szerint a New York Times-ban „NE tiltsd az egyenlőséget!” címmel megjelent írást több mint 180 amerikai vállalat szignózta. A kampányt azért indították, mert szerintük „riasztó az a tendencia, hogy az ország több államában megszületett tiltó rendelkezések korlátozzák a mindenre kiterjedő reproduktív egészségügyi ellátást, beleértve az abortuszokat”.

A nyilatkozatban az aláíró vállalkozások a meg nem született gyermekek védelmére hozott törvények ellen tiltakoztak, mivel úgy vélik, „ezek a tilalmak ellentétesek a vállalati értékekkel, és negatívan befolyásolják a munkahelyi egyenlőség előmozdítását célzó erőfeszítéseket, veszélybe sodorva a vállalkozásokat, a közösségeket és a gazdaságot”.

Az aláírók saját bevallásuk szerint „több mint 129 ezer munkavállalót” képviseltek, azt állítva, hogy a magukat megvédeni nem tudó kisbabák védelmét célzó politika „az emberek egészsége, függetlensége és a munkahelyi sikerei, kiteljesedése” ellen szólnak.

A szóban forgó levél létrejöttekor a Zoom nevű vállalkozás még csupán egy név volt a sok közül, ám mára a COVID-19 világjárványnak köszönhetően te is, én is, mi is ezt használjuk szeretteinkkel, kollégáinkkal a kapcsolattartásra – mit sem sejtve a tulajdonos életellenes megnyilvánulásairól.

Iratkozzon fel hírlevelünkre