Ezer család énekelt, mondókázott együtt az online anyák napi ünnepségen

A Ringató és a FICSAK egy olyan közös műsorral készült anyák napjára, amelynek révén az édesanyák, otthonról bár, de mégis átélhették a zene és a közös éneklés által a szeretetet - és együtt ünnepelhették az édesanyává válást.

Közel ezer gyermekes család énekelt együtt az Ezer család énekel otthonról a Ringatóval műsor ideje alatt. A rendezvény során köszöntőt mondott Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki kiemelte, hogy édesanyának lenni csodálatos dolog, a nehézségek, buktatók ellenére is. A mostani, nehéz időszakban különösen is nagy szükségünk van a családra – és bár távol lévő szeretteinket egyelőre nem ölelhetjük magunkhoz, egy virtuális öleléssel azért köszönthetjük az édesanyákat; gyermekeinktől pedig megkaphatjuk talán az igazit is. 

A család a biztos pont az életünkben, nagyon kell vigyáznunk rá. Most lehetőségünk van újraértékelni a hétköznapi problémáinkat, a családi kapcsolatainkat. Erre van most lehetőségünk.

Király Nóra, a FICSAK alapítója megköszönte a Ringatónak, hogy idén is együtt ünnepelhetnek, hogy ilyen fantasztikus ünnepi műsort készítettek az édesanyáknak. Büszkén mondta el, hogy eseményük idén is a szeretetről, a meghittségről és az édesanyává válásról szól, hogy a cél egy kicsit kiszakadni az elmúlt hetek taposómalmából, feledtetni a mindennapi nehézségeket. – Megerőltető heteken vagyunk túl, hiszen édesanyaként most nagyon sok szerepnek kell megfelelnünk – ilyenkor még sokkal fontosabb egy kicsit megállni és megünnepelni az anyák napját.

Fotó: FICSAK

Gróh Ilona, a Ringató alapítója elmondta: számukra is rendhagyóan alakult ez az ünnep, nagy izgalommal készültek rá, hiszen most egy komplett műsort kellett úgy összeállítani, hogy nem egy helyen voltak a Ringató foglalkozásvezetői. Óriási feladat volt, hiszen határon innen és túlról is jöttek a felvételek, amikből aztán összeállt a közel 30 perces program. Arra biztatott mindenkit, hogy nyugodtan énekeljen együtt a műsorral, mondókázzon a gyermekekkel – ünnepeljenek most együtt az anyukák, nagymamák és dédmamák!

Iratkozzon fel hírlevelünkre