A hazai termékeket részesítsük előnyben! A magyar munkahelyek megőrzése a tét!

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács egri sajtótájékoztatóján kijelentette: most minden korábbinál nagyobb jelentősége van a hazai termékek vásárlásának, ezzel ugyanis magyar munkahelyek menthetőek meg.

A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács által múlt hét csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón Soltész Miklós, a KDNP politikusa elmondta: ma nagyon sokak munkahelye és egzisztenciája múlhat azon, hogy milyen termékeket választunk magunknak. Ezért arra hívta fel a figyelmet, hogy aki teheti, a hazai áruk vásárlásával, illetve fogyasztásával segítsen megmenteni a magyar családok munkahelyeit. Ma minden munkahelyet meg kell őrizni, illetve a lehetőségekhez mérten újakat kell létrehozni. Magyarországon az elmúlt évek gyakorlata alapján nem a segélyezést kell erősíteni, hanem a munkalehetőséget kell biztosítani – tette hozzá.

Soltész Miklós (Fotó: Vasarnap.hu)

A koronavírus-járvány megfékezése miatt bevezetett óvintézkedések lazításával kapcsolatban megjegyezte:

„a hegyről mindig veszélyesebb lejutni, mint elérni a csúcsot!”

– A lakosság vegye komolyan a vírus veszélyeit, még jobban figyeljünk egymásra, a rászorulókra, mert a járványhelyzet még közel sem ért véget, hosszú ideig az életünk része marad!

A sajtótájékoztatón az államtitkár köszönetet mondott a Katolikus Karitásznak, valamint minden más szervezetnek, amely az elmúlt hetekben önkéntes munkával, adományokkal segítette a rászorulókat. Mint fogalmazott, az elmúlt másfél hónap munkája „fantasztikus és nélkülözhetetlen” volt, ugyanakkor

most meg kell erősíteni a veszélyhelyzet kihirdetése óta kialakult példátlan összefogást.

Az Egri Főegyházmegye karitászközpontjának igazgatója, Árvai Ferenc beszámolt arról, hogy a szervezetük Borsod, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye 50 településén nyújtott segítséget az elmúlt hetekben. A csütörtökön átadott segélycsomagok szájmaszkokat, kézfertőtlenítőket, mosószereket és a tartós-élelmiszereket tartalmaztak, melyeket a Pétervásárán élő nagycsaládosok és egyedülálló idősek kaptak meg.

Az egri érsekség a járvány elleni védekezést közel 20 millió forint értékű adománnyal támogatta, melynek legnagyobb részét 17 tonna tartós élelmiszer tette ki – ezeket 2800 család között osztották szét, kétszáz önkéntes segítségével.

Iratkozzon fel hírlevelünkre