Hitük miatt zárták ki a pakisztáni keresztényeket az élelmiszerosztásból

A koronavírus-járvány miatt élelmiszercsomagokat osztanak Pakisztánban, ahol egyes helyi vezetők a keresztényektől megvonták a támogatásokat – közölte az Egyptch News.

Egyes pakisztáni keresztények arról számoltak be, hogy településük vezetői elutasították számukra a hatóságok által biztosított gyorssegély kiosztását.

Az International Christian Concern nemzetközi szervezet három ilyen esetet is dokumentált. Az egyik a Pandzsáb tartományban található, Kasur térségben történt, ahol több mint száz keresztény családtól tagadták meg az őket illető élelmiszercsomagok átvételét.

Ahmed Shakeel pakisztáni muszlim emberjogi aktivista szerint az egyik szélsőséges vallási vezető adta parancsba, hogy a keresztényektől vonják meg a Covid-19 okozta járvány miatt kiosztott élelmiszercsomagokat. Shakeel panaszt tett a hatóságoknál, de attól tart, hogy az eljárás sokáig el fog húzódni.

Ezért adománygyűjtésbe kezdett, olyan muszlim családokat megszólítva, akik bár vallásosak, de elutasítják a szélsőséges eszméket.

A koronavírus egyre jobban terjed Pakisztánban, ahol mostanáig ötezer megbetegedést regisztráltak. Az ország lakosságának fele szegénységben él. A pakisztáni keresztények két százalékát teszik ki. 

 

Kiemelt képünk illusztráció, forrása a Linga.org.

Iratkozzon fel hírlevelünkre