Újabb üldöztetéssel fenyegetőzik egy hindu nacionalista szervezet

Milind Parande, a Vishva Hindu Parishad (VHP) szervezet főtitkára szerint folyamatos támadás éri országát az iszlám és keresztény hittérítők tevékenységei miatt. A hindu nacionalista vezető úgy véli, India megosztására törekednek.

A szélsőséges szervezet főtitkára szerint a keresztény hittérítők tönkre teszik a hindu vallást és kultúrát azzal, hogy a saját vallásukra térítik át az embereket – derült ki egy, a The Times of India-nak adott interjúból.

Parande kijelentette, hogy szervezete nem fog engedni ennek a „borzalmas összeesküvésnek”. A VHP főtitkára szerint,

ha kell, el fogják üldözni az idegen vallások vezetőit és követőit az országból.

Parande állítása szerint a misszionáriusok erőszakkal térítik át a szegényebb rétegekből származó indiai állampolgárokat.

Az ország lakosságának alig 2,5 százaléka keresztény. Az elmúlt években több szövetségi államban is hoztak olyan törvényeket, amelyek megtiltják az áttérést más vallásra. 2018-ban alig 25 000 hindu hagyta el vallását és választotta a kereszténységet vagy az iszlám hitet, ami elenyésző szám az egymilliárd feletti lakossággal büszkélkedő országban.

A VHP kiterjedt hálózattal rendelkezik egész Indiában és további 29 országban vannak helyi közösségei. A szervezet oktatási, kulturális és ifjúsági intézményekkel is rendelkezik.  

A CIA 2018-ban militáns vallási szervezetnek minősítette a Vishva Hindu Parishadot.

2007-ben a szervezet tagjai részt vettek a keresztények ellen elkövetett erőszakhullámban. Az Orissai mészárlásként elhíresült pogromban közel százhúsz keresztényt öltek meg, 415 falut, 8000 otthon gyújtottak fel és fosztottak ki. Háromszáz templomot dúltak fel és negyven keresztény nőt erőszakoltak meg.

 

Kiemelt képünk forrása a newsbharati.com