,,Egymillió család, egymillió rózsafüzér” – kampány indult a világjárvány leküzdésére

A Tisztítótűzben Szenvedő Lelkeket Segítő Nővérek ,,Egymillió család, egymillió rózsafüzér” néven indított kampányt a világjárvány leküzdésére. A rendfőnök úgy fogalmazott, globális imaláncra van szükség, amely valóságos hatást érhet el a mennyben.

A Nővérek, akik 32 országban több mint 13 000 idős szegényt segítenek, új kezdeményezést indítottak a koronavírus-világjárvány megszüntetésére. „Az egymillió család, egymillió rózsafüzér” kampányt az 1974-es forradalom és Fatimai Lucia nővér üzenete ihlette.

Sr. Mary Richards szerint a rendfőnök, María del Monte Auxiliadora nővér márciusban írt az egész gyülekezetnek, miután imádkozott a koronavírus-válsághelyzet megszűnéséért, és konzultált a különböző tartományok vezetőivel. A főnővér azt írta:

Azt javaslom, hogy indítsunk globális léptékű „kampányt”, amelynek igazi hatása lehet a mennyben, a Boldogságos Szűz Mária közbenjárása révén.

Sr. Mary Richards hozzátette: „Az 1974-1975 között zajló portugál forradalom idején Lucia nővér (egyike a fatimai nővéreknek) megkérte Máriát, hogy állítsa meg az erőszakot. Ő azt válaszolta: a forradalom akkor ér véget, ha egymillió család imádkozza a rózsafüzért. Ez ösztönözte María nővért, hogy lépjünk kapcsolatba minél több családdal és annyi emberrel, amennyivel csak lehet annak érdekében, hogy egy családi rózsafüzérláncot alkothassunk.

A koronavírust háborús helyzetnek tekinti, amiben nem győzhetünk kizárólag emberi eszközökkel, az imára is szükség van!”

„Sikerül majd bevonnunk egymillió családot?” – kérdezte. – „Csak Isten tudja, de ha a teljes szívünket beleadjuk, a Szűzanya meglátja a jó szándékunkat és megérint minket. Próbáljunk meg alázatos módon cselekedni, és a többit hagyjuk Szeplőtelen Anyánk kezében!” – mondta a főnővér.

A Tisztítótűzben Szenvedő Lelkeket Segítő Nővérek huszonkilenc olyan otthont működtetnek az Egyesült Államokban, amelyek az idősebb szegényeket segítik. A vírus következtében tizenegy bennlakót veszítettek el. Fr. Hilary John Rodger nyugdíjas pap, a Deleware-i Newarkban található Jeanne Jugan otthon lakosa volt a negyedik személy, aki meghalt a koronavírus szövődményeiben.

Margaret Regina Halloran tisztelendő anya, a Newark-i lakóhely vezetője így fogalmazott az első haláleset után, amikor a vírus egy nyolcvanhat éves lakó életét követelte:

„Mélyen lesújtott minket kedves lakónk elvesztése, és hat másik lakónk pozitív koronavírusteszt eredménye. A lakók minden otthonunkban családtaggá válnak. Ezért mi, nővérek mindent megteszünk, hogy megfeleljünk ennek a kihívásnak, és „családtagjaink” biztonságban, kényelemben élhessenek, ezenfelül pedig szellemi segítséget nyújtsunk, miközben biztosítjuk munkatársaink biztonságát”.

A Nővérek olyan személyekről gondoskodnak, akik a legsebezhetőbbek, így minden lehetséges lépést megtesznek lakóik védelme és gondozása érdekében. Ahogy sok más ápolói otthonban és idősek otthonában, a kihívás rendkívüli. Ám a Nővérek szintet lépnek imakampányukkal, amelyben Szűz Mária szerető közbenjárását kérik.

ITT tudunk csatlakozni az imakampányhoz.

Ahogy sok egészségügyi intézményben, a Nővérek otthonaiban is hiány lépett fel maszkok és egyéb egészségügyi eszközök tekintetében. Kellékek adományozására vagy támogatás szándékával keressék fel a Nővérek oldalát, ahol megkapnak minden szükséges információt!

 

Forrás: aleteia.org

Kiemelt képünk forrása az Unsplash.

 

A témában olvasásra ajánljuk:

Vegyük körül Őket imával! – imaláncot hirdetnek papjainkért az Egyházközségi Nővérek

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre