Azbej Tristan: Szabó Tímea belerúgott külhoni magyar testvéreinkbe

Minapi parlamenti kirohanásával Szabó Tímea, „a hat Gyurcsány-párt egyike”, a Párbeszéd nevű csoportosulás elnöke „azt csinálta, amiben a hazai baloldal mindig is jeleskedett: belerúgott egyet a külhoni magyar testvéreinkbe” – kommentálta az esetet Facebook-oldalán Azbej Tristan.

Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár hozzátette: a kormány úgy döntött, nem hagyja magára a járványhelyzet idején sem a külhonban élő honfitársainkat és a segítésükre siet, mivel megközelítése szerint minden magyar felelős minden magyarért. 

2004. december 5.-re emlékeztetve Azbej Tristan úgy fogalmazott, „nem a mostani az első alkalom, hogy az irigységre, gyűlöletkeltésre és álhírekre alapozva a magyarországi baloldal éket akar verni magyar és magyar közé. És nem az első alkalom, hogy a keresztény-konzervatív közösség magára vállalja a sebek begyógyítását.” 

Az államtitkár hozzátette: az erőfeszítésekhez csatlakozott a Hungary Helps program is, amely a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben támogatja a beregszászi magyar közösség járványügyi védekezését.