Népviselet vagy népKÉPviselet: árnyékra vetődött az Úgytudjuk

Népviselet vagy népképviselet - néhány betű az eltérés, de a tartalom nagyon különböző. Aprócska értelmezési hibán bukfencezett el az Úgytudjuk nevű ellenzéki portál.

Az ugytudjuk.hu felháborodva írta meg, hogy az Országgyűlés május 2. napján a népviseletről kíván megemlékezni. A lap ezt úgy kommentálta; „hihetetlen, mi mindenre van ideje a Fidesznek”. 

Az értelmezési nehézséggel küzdő lapnak Kocsis Máté sietett segítségére. A Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán jelezte, hogy a jelzett napon nem a népviseletről, hanem népképviseletről, egészen pontosan az első szabadon választott népképviselet 30. évfordulójáról fogunk megemlékezni.

„Az ugytudjuk.hu rosszul tudja” – jegyezte meg a politikus.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy szerintünk a népviselet is komoly érték, gazdag nemzeti örökségünk szerves része, így az sem baj, ha azzal is foglalkozik az Országgyűlés – nem értjük, az Úgytudjuk szerint mi lenne ezzel a gond…

 

 

Kiemelt képünk illusztráció. Egy kislány fogja édesanyja kezét az ezer székely leány napján az erdélyi Csíkszereda főterén 2018. július 7-én. Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre