Karanténban voltak, bekopogtak hozzájuk a terroristák

Nigériában egy már elzárkózott közösséget támadott meg a Boko Haram.

Nem tudni még, hány halálos áldozattal járt a Boko Haram április 6-i támadása. Az Adamawa állambeli Kirchinga a Sambisa erdőség mellett fekszik, amely már régóta a terroristák egyik nagyobb bázisát rejti.

A kormány az elmúlt évek során nyilatkozatok egész sorát tette már, miszerint ők az erdőt megtisztították.

A terrortámadás sosem jön jókor, viszont Afrika-szerte bár nehézkesen megvalósíthatóak a kijárási korlátozások, Adamawában már az elzárkózott közösségeket, családokat érte.

A terroristák motorokon és terepjárókon érkeztek késő este, majd elkezdték lőni az embereket. Több házat – otthonokat és boltokat – felgyújtottak.

A támadás indítéka az ellátmányutánpótlás lehetett, ugyanis az egyik szemtanú látta, ahogy felpakolják az árukat az autóikra, írja a helyiek beszámolója alapján az International Christian Concern. Orvosságot, ruhákat és élelmet vittek magukkal.

Bár a terroristák gond nélkül behatoltak a városba, ahol szabadon megkezdhették a gyilkolást és pusztítást, a helyiek elmondták, hogy a

hadsereg viszonylag gyorsan reagált az eseményekre, és még mielőtt az egész települést felforgatták volna, sikeresen elűzték a támadókat. 

Ezt azért is fontos kiemelni, mert ahhoz képest, hogy az esetek nagy részében a helyi haderő általában a támadást követően órák múltán érkezik a helyszínre vállat vonogatni, ez az eset jelentős előrelépést jelent. Szüksége is van a hadseregnek arra, hogy a nép milliószor megrendült bizalmát lassan visszaszerezzék.

 

Kiemelt képünk forrása a Businessday.ng.