Válaszok koronavírusra: az autós gyóntatás után itt az autós mise!

A koronavírus-járvány idején egyre nehezebb helyzetben vannak a lelkipásztorok is. Kreativitásban, lelkesedésben és elhivatottságban azonban nincs hiány, az autós gyóntatás után itt az autós szentmise!

Mindannyian ismerjük az autósmozikat vagy az olyan gyorséttermeket, amelyekben úgy is vásárolhatunk (jellemzően teljesen egészségtelen) ételeket, hogy ki sem szállunk a gépkocsiból. 

A koronavírus-járvány áldatlan hatásai új szintre emelték az autós eseményeket. Kocsiban ülve ugyanis megmarad a kellő elszigeteltség a többiektől, mégis jelen tudunk lenni olyan eseményeken, helyszíneken, melyeken más formában képtelenség és felelőtlenség lenne.

Tegnap írtuk meg, hogy egy ötletes amerikai pap autós gyóntatást biztosít híveinek, egyszerre téve eleget a hatósági óvintézkedéseknek és a lelkipásztori feladatoknak.

Az S4C angol nyelvű híroldalának munkatársa szúrta ki, hogy Michiganben egy atya, bizonyos David Gillilan az autósmozik modelljét alkalmazva tartott szentmisét: a hívek a járművekkel sorakoztak fel, és biztonságos helyről vehettek részt a liturgián. 

Az eseményről készült kép beszédes: 

 

Részletes beszámoló angol nyelven:

Michigan: a priest celebrated Mass in a parking lot in front of the church

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre