„Együtt a család” – Karantén-fotópályázatot hirdet a NOE

A koronavírus-járvány elleni védekezés sokunk életét megváltoztatta. A gyermekek nem mennek reggel iskolába, bölcsődébe, óvodába, a szülőknek is otthon kell maradniuk, a nagyszülők veszélyeztetettsége miatt velük is megváltozott a kapcsolattartás. Új élethelyzetben találták magukat a családok, amelyet mindenkinek tanulnia, s ahhoz alkalmazkodnia kell. Mint minden új helyzet – függetlenül a nagyon szomorú kiváltó októl – ez is hoz magával feledhetetlen helyzeteket, szituációkat, adott esetben vicces, tréfás pillanatokat. A NOE pályázatának célja, hogy megmutassuk, hogyan éltük meg a megváltozott körülményeket, mit tanultunk abból egymásról, önmagunkról, szüleinkről, gyermekeinkről.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete videó- és fotópályázatot hirdet „Együtt a család” címmel családok részére. Az alábbiakban olvasható a teljes pályázati kihívás:

Pályázati témakör:

A pályázatra olyan fotókat, videofelvételeket (telefonnal készítettet is) várnak, amelyen a pályázó család megmutatja, hogy a szorosabb összezártság milyen helyzeteket hozott az életükbe, amely mások számára is tanulságul szolgálhat. A pályázaton a jellemző, addig nem tapasztalt, esetlegesen vicces helyzeteket is be lehet mutatni.

Pályázók köre:

Családok, családtagok pályázatait várják, a NOE-tagság nem feltétel!

Beadás módja:

Egy család maximum 3 fotóval vagy videofelvétellel (maximum 180 sec hosszúságú!) pályázhat.

A pályázat beadása csak elektronikusan lehetséges, a noe@noe.hu e-mailcímen. Nevet, címet, emailcímet, telefonos elérhetőséget kell megadni beadáskor.

Továbbá le kell írni maximum 1000 karakterben (szóközökkel) a pályázat történetét.

Formátum:

A képeket JPG- vagy PDF-formátumban várják. A videofelvételeket töltsük fel a Youtube- vagy Vimeo-oldalakra, s a feltöltött anyag linkjét küldjük el. Amennyiben ez nem megvalósítható, úgy mp4 formátumban várják a pályázatot.

Beadási határidő: Folyamatos, legkésőbb 2020. május 4. (hétfő, éjfél)

Eredményhirdetés: 2020. május 15.

További tudnivalók :

A beérkezett műveket szakmai bíráló bizottság bírálja el.

A legjobb három mű (a heti díjasok közül választják ki) díjazása

  1. helyezett: 150 000 Ft
  2. helyezett: 100 000 Ft
  3. helyezett: 50 000 Ft

(a nyeremények bruttóban értendőek)

A zsűri a megfelelőnek talált műveket hetente díjazza, amelyeket közzé tesz a NOE online felületein (feltüntetve az alkotót).

A pályamű kizárólag a Pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Kiírónak, azt a Kiíró a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatja, a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé teheti, illetve a szerző nevének feltüntetése mellett átdolgozhatja (kiadvány, kiállítás, stb.).

Iratkozzon fel hírlevelünkre