Mindenkinek azt üzenem, hogy hallgasson sok zenét, olvasson, szeressen és éljen!

Látom, hogy a kollégák csinálják a karanténkoncerteket, de én igazából nem ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztam. Van egy közösségi oldalam sok rajongóval. Miután ilyenkor más lehetősége nincs egy zenésznek, mint a gyakorlás, én ebbe a folyamatba engedtem be az effajta muzsikát kedvelőket.

Olyan dalokat vettem elő, melyeket már évek óta nem játszom a koncertjeimen. Úgy tervezem, hogy két három naponta adok ilyen jellegű betekintést „karanténilag”, hiszen sok embernek nincs, amivel kellemesen elüsse az idejét a négy fal között. Remélem, egy picit segítek ezzel, még talán örömöt is szerzek vele. Nagyon sok visszajelzést kapok.

Böjte Csaba testvér nevelői és gyerekei közül sokan az ismerőseim, és ők is boldogan fogadták ezt, hiszen sokszor jártam náluk, visszavárnak!

Tegnapelőtt, a születésnapomon érkezett meg Spanyolországból az új hangszerem, melyet egy kiváló román muzsikus, hangszerkészítő alkotott nekem. Ő jelenleg Barcelonában él, és abban a házban, ahol lakik, két család is karanténban van. Így csak lefertőtleníteni tudtam a hangszert, várnom kell jó pár napig, hogy biztonsággal elmondhassam, a spanyol koronavírus nem lesz köztünk. Ez egy picit nehéz… Nézni ezt a gyönyörű hangszert, és kivárni, hogy végre játszhassak rajta!

Mindenkinek azt üzenem, hogy maradjon otthon, rendelje az internetről a szükséges dolgokat, én is ezt teszem.

Hallgasson sok zenét, olvasson, szeressen és éljen! Pár hónap kibírható, és ha újra felfedezed a családodat, a párodat, akkor talán többet érsz el, mint gondolnád… Még az is lehet, hogy ez a koronavírus tanítása.

Kegye János pánsípművész

Kiemelt képünk forrása Kegye János pánsípművész Facebook oldala

Kegye János 2020. március 24-i, születésnapi „karanténgyakorlása” itt található. (4:45-től kezdődik!)

A BoneyM-től Déváig

Iratkozzon fel hírlevelünkre