„Együtt nagyszerű dolgokat hozhatunk létre!” – Teréz anya reménykeltő gondolatai

10+1 gondolat

A koronavírus-járvány okozta kellemetlenségek közepette fontos, hogy reményt, erőt adó impulzusok is érjenek bennünket. Ehhez kívánunk hozzájárulni egy-egy kiemelkedő személy biztató szavaival, melyek az élet bármely megpróbáltatásai közepette segítségünkre lehetnek. Most Kalkuttai Szent Teréz gondolatait hoztuk el Olvasóinknak. Teréz anya számos háborún, nehézségen, nyomoron át is Istenre tekintett, és hozzá vezette a rá bízottakat is.

  1. Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretet fektetünk az adásba.
  2. Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte!
  3. Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.
  4. A testi betegségekre ott vannak a gyógyszerek, de a magányt, kétségbeesést és reménytelenséget egyedül a szeretet képes meggyógyítani. Sokan vannak a világban, akik egy darabka kenyérre éheznek, de még többen olyanok, akik csak egy kis szeretetre.
  5. Ha mindenki tisztára seperné a maga portáját, az egész világ tiszta lenne.
  6. Szeretni – adni – elfogadni. Ez a három az öröm, és ezek benne vannak az örömben. Nincs okunk arra, hogy boldogtalanok legyünk: senki sem kényszeríthet bennünket rá.
  7. Amit az évek hosszú során át felépítettél, egy másodperc alatt romba dőlhet. Ne törődj vele! Te csak építs!
  8. Nem vagyok biztos abban, milyen lesz a mennyben, de egyet biztosan tudok. Ha meghalunk és eljön az idő, hogy az Úr ítéljen fölöttünk, nem azt kérdezi majd: mennyi jót tettünk életünkben, hanem hogy mennyi szeretettel tettük.
  9. Fel kell tennünk a kérdést: „Valóban megtapasztaltam már a szeretet örömét?”. Az igazi szeretet fáj és éget, de mégis örömmel tölt el. Épp ezért kell imáinkban fohászkodnunk, hogy legyen merszünk szeretni.
  10. Én olyan dolgokat tudok megtenni, amit te nem, és te olyan dolgokat tudsz megtenni, amit én nem. Együtt nagyszerű dolgokat hozhatunk létre!

+1. Otthonaink legyenek valóban a szeretet és egység oázisai, hogy így ellensúlyozni tudjuk a világban háborgó gyűlöletet. A szeretet otthon kezdődik. Minden a mi szeretetünktől függ, attól, hogyan szeretjük egymást. Tegyetek meg mindent, hogy családotok szeretetben éljen, és amerre csak jártok, ennek a szeretetnek az illatát árasszátok magatokból.

Iratkozzon fel hírlevelünkre