Segítsük egymást! – Önkéntes csoportok alakulnak civil kezdeményezésre

Miközben aki csak teheti, otthonában igyekszik átvészelni a koronavírus-járvány időszakát, nem szabad megfeledkeznünk a vírus veszélyeinek leginkább kitett csoportokról: az idősekről és segítségre szoruló embertársainkról. Kővári Bence az utóbbi két napban 46 Facebook-csoportot hozott létre azért, hogy mindenki, aki szívesen segítene a járvány okozta nehézségekkel küzdőknek, csatlakozhasson. Kővári Bence a Vasárnap.hu-nak a kezdeményezés részleteiről is beszélt.

Mind a 23 megyei jogú nagyvárosban, valamint a 23 budapesti kerületben is létrejöttek azok a Facebook-csoportok, amelyek által

az önkéntesek lakóhelyükhöz legközelebbi csoportba csatlakozva kezdhetik meg a segítségnyújtást.

Kővári Bence, a kezdeményezés elindítója hangsúlyozta, a csoportok elsősorban nem az emberek informálására jöttek létre, ez csak másodlagos funkció.

Az elsődleges cél, hogy azok, akiknek lehetőségük van rá, segítséget nyújthassanak mindazoknak, akiknek erre szükségük van.

Hozzátette, ha a segítségnyújtás helyi szinten valósul meg, akkor sokkal hatékonyabb az együttműködés. A nehéz helyzetben lévők számára akár egy bevásárlás, akár a kutyasétáltatás vagy más ügyes-bajos dolgok elintézése is nagy segítség lehet. 

Az önkéntes szerveződések által az emberek segíteni tudnak egymásnak, Kővári Bence pedig azon dolgozik, hogy a kezdeményezés híre minél több tettre kész emberhez eljusson. – A szerveződés mögött sem pártpolitika, sem anyagi, gazdasági érdek nincs, ez egy civil kezdeményezés, amelynek fő célja a bajba jutottaknak történő segítségnyújtás – tájékoztatott Kővári Bence.  

A kezdeményezés, illetve a városonként létrejött önkéntes Facebook-csoportok itt megtekinthetők:

❗️A koronavírus ellen nem csak globális, de helyi szinten is mindannyiunknak küzdenie kell❗️Ennek érdekében az ország…

Gepostet von Bence Kővári am Dienstag, 17. März 2020

Kiemelt kép forrása: unsplash.com