Mindent a koronavírusról – élő műsor ma este a Vasárnap.hu-val!

Mindent a koronavírusról címmel indít élő magazinműsort az Bonafort Kft. és a Fantom Kreatív a Vasárnap.hu közreműködésével. Az első élő adás március 19-én, csütörtökön 19.30-kor kezdődik a Vasárnap.hu Facebook-oldalán. A műsor célja, hogy minden, a koronavírussal kapcsolatban felmerülő kérdést szakértők segítségével megválaszoljon, segítsen eligazodni a valós és hamis információk ránk zúduló özönében, és javaslatokkal álljon elő azzal kapcsolatban, hogy miként éljük túl ezt az időszakot.

A COVID-19 vírus rohamos terjedése miatt az európai lakosságot komoly veszély fenyegeti, napról napra újabb korlátozásokkal, kihívásokkal kell szembenéznie mindenkinek. Megszokott, mindennapi életünk megváltozott, és

különösen fontos lett a folyamatos, megfelelő tájékoztatás.

Az államigazgatásban dolgozók, az egészségügyi szakemberek éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy minél kevesebb embernek kelljen szembenézni a koronavírus-fertőzéssel és annak egészségre gyakorolt hatásaival, de ehhez nekünk, „civil” embereknek is fegyelmezetten, higgadtan kell viselkednünk!

Ezért jött létre ez az információs magazinműsor, amelyen keresztül bárkinek lehetősége lesz kérdezni a szakértőktől.

Így segítjük a hiteles forrásból való tájékozódást és csökkentjük a fake news, vagyis a hamis hírek és a pánikhangulat terjedését. A szakértők segítségével valóban értékes információkat kaphat a néző, a mindennapok információáradatát képes lesz megszűrni.

A heti két alkalommal jelentkező 90 perces élő online műsorban három konkrét témát dolgozunk fel, a vendégek gyakorlott orvosok, infektológusok vagy éppen munkajogászok lesznek, akiktől kérdezni is lehet adás közben telefonon (30/145-1390; 30/145-1381).

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekben segítenek a szakértők:

  • Mit tegyünk, ha nem érezzük jól magunkat, vagy mi a teendő, ha házi karanténban kell maradnunk?
  • Mit tegyünk, ha fertőzés gyanúja merül fel nálunk vagy környezetünkben?
  • Hogyan fertőtlenítsük otthonunkat és közvetlen környezetünket?
  • Milyen jogokat biztosít a törvény munkáltatói és munkavállalói oldalon?
  • Hogyan kerüljük el vagy minimalizáljuk a fertőzést?
  • Mit tehetünk, ha megszűnik a munkaviszonyunk?

Az mai adás első blokkjában Dr. Darvai László részletesen bemutatja a koronavírust származásával és tüneteivel együtt, és azt, hogy miért félünk tőle ennyire. Az orvos beszél a megelőzésről is, hogy mikor kell orvoshoz fordulni, és milyen vitaminok szedése javasolt ezekben az időkben. Természetesen a fertőtlenítés részleteire és a körülötte keringő lehetséges kérdésekre is kitér, végül

a karantén jelentését ismerteti: mit is jelent a lakáselhagyási tilalom, hogyan használjuk ki ezt az időt, és meddig tartson az önkéntes karantén.

A műsor második felében válaszol a kérdésekre dr. Misek János jogász is; arról tájékoztatja az érdeklődőket, hogy mire számíthatnak a munkavállalók a következő hetekben. Kirúghatnak-e valakit online vagy telefonon keresztül? Mivel jár a táppénz? Lehetséges út a home office?

Egyáltalán milyen jogai vannak a munkavállalónak ilyen helyzetben?

Például van-e jogos kifogás arra az esetre, ha valaki nem mer például tömegközlekedéssel bemenni a munkahelyére?

Végül a műsor harmadik témája a családok otthoni léte, ahol olyan kérdésekre keressük a választ, hogy

„hogyan éljük túl egymást”?

Hogyan segítsük a gyerek tanulását? Milyen programokkal készüljünk? Írjunk-e napirendet, hogyan iktassuk be a napi mozgást a kissé felborult életünkbe?

Ma este jelentkezünk az első, élő adással a Vasárnap.hu Facebook-oldalán. Tartsanak velünk!

Iratkozzon fel hírlevelünkre