Sulitévé lesz az M5-ös csatorna

Oktatási tartalmakat közvetít hétköznaponként az M5 csatorna, ezzel segítve a diákok otthoni tanulását.

A kormány a koronavírus-járvány megfékezésére, az oktatási intézményeket érintő intézkedéseivel összhangban a közmédia több oktatási tartalmát napi műsorában sugározza az M5 kulturális csatorna – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint március 16-tól minden hétköznap reggel 8.00-tól 14.30-ig a következő tematikájú műsorokkal készülnek: 8 órától 11 óráig az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsoraikat sugározzák, biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörben.
11 órától 12 óráig nyelvleckéket sugároznak. Itt a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéjét adják egymás után. 11.30-tól 5 nyelven, 5-5 nyelvlecke követi egymást. Hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként orosz nyelvtani feladatok következnek.
12 órától a középiskolás korosztály számára sugároznak érettségi műsorokat. Minden nap lesz magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem. Biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal.
Az oktatási sáv hétköznap 14.30-kor végződik. A műsorok természetesen a  www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon is elérhetőek lesznek – áll az MTVA közleményében.

MTI

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com