Dicsőítsük Istent a szobánkban is!

A „szoba-dicsőítés” egy létező színtere a keresztény könnyűzenének. A vírusfertőzés okozta szituációban kiemelten megnő az ilyen felvételek fontossága, amelyek megerősíthetik az Istenhez és az egymáshoz tartozás élményét. Ezért fontos, hogy a szoba magányából is alkossanak a keresztény könnyűzenészek, és dalaikkal fényt gyújtsanak.

Egyre gyakrabban találkozunk olyan keresztény könnyűzenei előadóművészekkel, akik egy-egy számukat vagy akár egy konkrét zenei albumot egy szobában vesznek fel. A teljes zenekar, az énekesek és a dicsőítő csoport tagjai is jelen vannak a könyvespolcok és a kanapék honában. 

Az evangéliumban maga Jézus buzdít arra, hogy amikor imádkozunk, menjünk be a szobánkba, és úgy tegyük, hiszen Isten ott is meghallja az imáinkat. Jézus a hivalkodástól és a magamutogatástól akar minket megóvni, hogy ne mások dicséretére vagy helyeslő reakcióiért dicsőítsük Istent. Erre az imamódra a tanítványok Mestere adott személyes példát.

Egyik hír érkezik a másik után, hogy a vírusfertőzés miatt otthon vagy karanténban kell az embereknek maradniuk. Várhatóan többen a négy fal magánya közé szorulhatunk. Ám ekkor sem vagyunk egyedül. A saját szobánk csendjében bizalommal fordulhatunk oda a minket mindig szerető Istenhez. Dicsőíthetjük őt jóságáért és azért, hogy a benne bízóknak mindent a javukra fordít a Szentírás szavai szerint.

Buzdítok tehát minden dicsőítő szívű keresztény testvért! Használjuk ki a „szoba-dicsőítés” lehetőségét is! Forduljunk oda az Úrhoz a dicséret szavaival, és így kérjük őt a jelenlegi helyzetünk és életkörülményeink javulására! Rögzítsünk ezekből a dicséretekből egyet-kettőt, és osszuk meg azokat az internet adta lehetőségekkel élve! Ezzel másoknak is reményt és közösséget tudunk adni a megszokottól eltérő, óvintézkedésekkel teli időszakban is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre