Külföldön elrendelt karanténokból hat magyar térhet haza

Hat magyar állampolgár hagyhatta el a koronavírus miatt elrendelt karanténokat a világ különböző pontjain – közölte közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető bejegyzésében az áll, a tenerifei szállodában tartózkodó két család tesztje negatív lett, így ők a hajnali órákban már visszautaztak Magyarországra. Hasonló a helyzet a csütörtökön Brazíliában vizsgált magyar nővel, akinél szintén kizárták a fertőzést, ezért távozhatott a kórházból.

Kiemelte, a magyar konzulok a világ minden táján továbbra is folyamatosan nyomon követik az eseményeket és segítenek a bajba került állampolgároknak.

A miniszter tájékoztatása szerint most arra a Szingapúr felé tartó turistahajóra figyelnek, amelynek a fedélzetén négy magyar állampolgár tartózkodik és nem kapott kikötési engedélyt sem Malajzia, sem Thaiföld partjainál koronavírus gyanúja miatt. A fedélzeten lévők jól vannak, tünetmentesek és minden lehetséges segítséget meg fognak kapni a szingapúri nagykövetségtől – írta Szijjártó Péter.

MTI

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre