Emmi: Politikai pamfletek helyett együttműködésre van szükség!

A Demokratikus Koalíció (DK) ismét leleplezte magát, hogy csupán politikai haszonszerzésre kívánja felhasználni a koronavírus-helyzetet. Most nem politikai pamfletekre, hanem együttműködésre van szükség – reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Arató Gergelynek, a DK frakcióvezető-helyettesének kijelentéseire.

Arató Gergely budapesti sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta, felszólítják a kormányt, hogy azonnal zárja ki a koronavírus-járvány miatt felállított operatív törzsből Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét.

Az Emmi reagálásában az áll, ha Arató Gergely vette volna magának a fáradtságot, és nem csak egyes “szenzációhajhász” médiumokat olvasna, hanem valóban odafigyelne a miniszter és más szakemberek nyilatkozataira is, akkora tudná, hiszen tucatszor elhangzott, hogy a világon sehol sincs tünetmentes emberek szűrésére alkalmas teszt.

Mint írják: Kásler Miklós megszólalásai során minden kérdésre válaszolt, minden információt megosztott, amit abban a pillanatban tudni lehetett, akár a fertőzött iráni diákokról, akár a kontaktokról volt szó.

A tárca szerint Arató Gergely valótlan állításával szemben a miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján pontosan elmondta azt is, hogy az iráni diákok melyik egyetemre járnak.    Arató Gergelynek, mint a Népjóléti Bizottság egykori tagjának illene tudnia azt is, hogy egészséges kontaktok esetében 14 napos megfigyelésre van szükség, és nem hiábavaló tesztekre – jegyezték meg.

A koronavírust komolyan kell venni, s miközben a szakemberek azért dolgoznak, hogy minél kevesebb fertőzött legyen Magyarországon, és aki megbetegedett, az a lehető legjobb ellátást kapja, akkor nincs helye a magamutogató politikusok kisstílű játékainak – hangsúlyozta az Emmi.

MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre