A Hungary Helps támogatásával tovább fejlődik a College Othniel

30 millió forinttal támogatja Magyarország az Afrikáért Alapítványt - a szervezet a támogatást a College Othniel és az ahhoz kapcsolódó termelőközpontok fejlesztésére fogja fordítani. Az Azbej Tristan államtitkár által vezetett kormányzati és egyházi delegáció (melynek tagja volt Hölvényi György EP-képviselő, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Sajgó Szabolcs jezsuita is) tavaly februárban tett látogatást Kongóba, hogy felmérjék a humanitárius és a helyben maradáshoz szükséges támogatás lehetőségeit.

A látogatás és az iskola helyszíni szemrevételezése döntő szerepet játszott abban, hogy munkásságunkat támogatásra érdemesnek ítélte a Hungary Helps – írja honlapján az alapítvány. Hozzáteszik: iskolánkat korábban is támogatta a magyar állam, 2013-ban a KKM 10 millió forintot adományozott a további fejlesztésekre.

A Hungary Helps – Magyarország Segít program keretében megvalósuló támogatás segítségével hazánk Kinshasa egy 54 000 fős nyomornegyedében járul hozzá a gyermekek színvonalas oktatásának biztosításához annak érdekében, hogy elsajátíthassák a későbbiekben a megélhetésükhöz szükséges szakmákat. 

Ennek keretében indítják útjára a „New College for Life” nevet viselő programot, melyben a diákok már a középiskola falai között elsajátíthatják a későbbiekben a megélhetésükhöz szükséges szakmákat. Így a már jelenleg is üzemelő informatika-szaktanterem mellé egy korszerűbb gépterem és a szabás-varrás fortélyainak helyet adó műhely is berendezésre kerül. Ezeknek a műhelyeknek ad majd otthont a College Othniel második emelete.

Az újonnan felhúzott emeleten újabb tantermek is helyet kapnak majd.

Az így megszerzett tudást a főutcán bérelt üzlet- és oktatóhelyiségben értékesíthetik a fiatalok, ott lehet majd vásárolni a szabás-varrás műhely késztermékeiből, igénybe venni a diákok gépíró-titkári munkáját, vagy épp informatikai oktatásban részt venni.

Az ebből származó bevétel segítséget nyújt a fiataloknak a minél jobb életkezdési kilátásokhoz, lehetővé teszi a műhelyekbe fektetett pénz megtérülését és további fejlesztésüket. A tanfolyamokhoz szükséges szakmai hátteret a tervek szerint az alapítvány és Hungary Helps közösen kidolgozott önkéntesküldő programja keretében kiutazó magyar szakemberek fogják biztosítani. 

Az alapítvány közzétette a projekt részletes leírását is, amely ide kattintva olvasható.

 

Kiemelt képünk forrása a Facebook, Azbej Tristan hivatalos oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre