Garkidai utórengések – Istentiszteletet tartottak a felégetett templomokban

Nagyjából egy hete szántotta fel 100 állig felfegyverkezett terrorista a települést, a keresztények azonban nem inogtak meg; már két nappal a pusztítás után visszatértek templomaikba.

A Barnabas Fund jelentése szerint a pusztítás után két nappal négy keresztény elöljáró visszatért Garkida városába (Nigéria, Adamawa állam), hogy istentiszteletet tartsanak felégetett templomaikban.

A képpel azt üzenik: a keresztény élet, az Egyház mint Krisztus misztikus teste, melynek mind tagjai vagyunk, az épületekkel ellentétben nem rombolható le. Ez az ereje az üldözött keresztényeknek.

A Boko Haram február 23-án rohanta le a keresztény települést. Néhol három, másutt öt felégetett templomról és egybehangzóan számtalan felgyújtott házról számolnak be. Az akciót egy hónappal a gyerek-terrorista által kivégzett keresztényről készült videó közzététele után hajtották végre.

Adamawa állam korábbi államfője, Yakubu Gowon tábornok részt vett az össznépi imaalkalmon, melyet a véres időszak lezáródásáért tartottak. Akkor így imádkozott:

„Urunk, mint néped, együttérzünk mindazokkal, akiket az értelmetlen vérontásban meggyilkoltak, kiraboltak […] a borzasztó Boko Haram csatlósai.”

Az elöljárók kiállása remélhetőleg reményére és bátorítására szolgál minden, napi szinten támadás alatt lévő nigériai üldözött kereszténynek.

 

Kiemelt képünk forrása a Barnabas Fund.

Iratkozzon fel hírlevelünkre