Öt templomot gyújtottak fel Nigériában, rengeteg a halott

A Boko Haram több mint 100 terroristája nyitott tüzet mindenféle konkrét célpont nélkül, házakat, templomokat gyújtottak fel és embereket gyilkoltak meg Adamawa állam Gombi térségében.

Legalább öt templomot égettek porig a legutóbbi jelentések szerint, írja a The Christian Post. Némely hivatalosan meg nem erősített beszámoló a halálos áldozatok mellett elrabolt emberekről is hírt ad.

Körülbelül 60 motoron és 20 harckocsin érkeztek a terroristák a Sambisa erdőből, AK-47-esekkel és gránátvetőkkel felszerelkezve február 21-én este.

A nigériai biztonsági erők eleinte felvették a harcot, azonban a túlerő miatt visszavonulásra kényszerültek. A terroristák így a környező falvakba nyomulhattak, ahol tovább folytatták ámokfutásukat.

A Katolikus Nők Konferenciáját épp aznap este tartották Gardikában, amikor a támadók érkeztek. A fegyveresek a folyamatosan helyszínre érkező résztvevőkre is rátámadtak.

A helyiek a hegyekbe és a környező erdőségbe menekültek.

„Garkida tűz alatt van. […] Sok embert megöltek, házaikat füst borítja”– idézi egyik forrását a TheCable.

A nigériai kormány széleskörű nemzetközi kritikával kell szembenézzen, miután már egy évtizede képtelen hatásosan fellépni az országban tomboló, sőt az utóbbi években az ország határait egyre inkább átlépő, a Boko Haram és a fulánik jelentette terrorveszéllyel.

Kiemelt képünk forrása a BBC.

Iratkozzon fel hírlevelünkre