Fox News: Magyarország töri az utat az üldözött keresztények megsegítésében

Kicsi a bors, de erős, mondhatnók az amerikaiak. Kis hazánk az élen, és ezzel együtt a világ szeme előtt.

„Bár területben és népességben relatíve kicsi Magyarország, mégis vezető szerepet játszik világszerte az üldözött keresztények megsegítése érdekében, dollármilliókat fordítva az ügyre” – kezdte beszámolóját a Fox News.

A médiumnak nyilatkozó Szijjártó Péter külügyminiszter elmondta, hogy bár nemzetünk erőfeszítései nem maradnak éles kritikák nélkül, nem kell, hogy bocsánatot kérjünk:

„Közvetlenül az egyházaknak, a közösségeknek juttatjuk el a pénzt. Eddig 33 lerombolt keresztény templomot építettünk újjá Libanonban, például”

– közölte Szijjártó, valamint kitért arra is, hogy iskolák és települések újjáépítésében, felépítésében is jelentős szerepet vállal Magyarország.

A tudósítás hangsúlyozza:

Magyarország alkotmánya elismeri és óvja a keresztény értékeket, őrzi annak alapjait.

„Az egész kultúra szervezett támadás alatt áll, kultúránk és civilizációnk. Nem csak Afrikában, nem csak a Közel-Keleten, de itt Európában is, azon a földön, ahol eddig a legtermékenyebb volt a keresztény kultúra” – jelentette ki Orbán Viktor múlt havi beszédében.

A Fox News felidézi, hogy a magyar miniszterelnököt sokfelé bírálják bevándorlásellenes politikája miatt, az ENSZ emberi jogi vezetője pedig egyszerűen rasszistának bélyegezte Orbánt. Szijjártó Péter a televízió kérdésére reflektált a vitára:

„Amikor egy nemzet többé nem büszke nemzeti identitására, vagy nem ragaszkodik többé történelmi, kulturális és vallási örökségéhez, akkor az az ország és az a nemzet többé nem lehet erős, mivel elvesztette horgonyait.”

Nem ez az első alkalom, hogy vezető amerikai médium az üldözött keresztények megsegítésére indított magyar programmal foglalkozik, február közepén a legnagyobb katolikus hírcsatorna, az EWTN készített interjút Azbej Tristannal.
 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre